Moet ik een armatuur met TL altijd vervangen als ik liever een LED lamp wil?

Nee, zeker niet altijd. Het is vaak goed mogelijk om met zogenaamde LED ombouwsets bestaande armaturen geschikt te maken voor LED. We zetten een paar voorkomende situaties in o.a. woongebouwen (bijv. portiekverlichting), kantoren, parkeergarages op een rij en hebben ook een serie ombouwsets in onze catalogus beschreven.

Hoe werkt ombouwen naar LED van bestaande armaturen?

Hoe projecten met ombouwsets werken hebben we voor u op een rijtje gezet in een apart artikel, daarin noemen we ook wat armaturen waarvoor we al oplossingen hebben gemaakt. Als u dergelijke armaturen heeft is het vaak mogelijk te profiteren van eerder uitzoekwerk.

Voor wie en in welke situaties is ombouwen interessant?

Portiek- en galerijverlichting: In portieken, entrees, galerijen en andere algemene ruimtes van woongebouwen zie je veel armaturen met kleine TL lampen, er zijn rechthoekige en ronde modellen. Deze armaturen worden vaak vervangen maar in veel gevallen zijn er ook goede ombouwsets.

Specifieke armaturen zoals de Philips Rotaris

Er zijn ombouwsets in eigen beheer ontwikkeld voor specifieke armaturen zoals de Philips Rotaris veel voorkomende Norton armaturen. Deze mooie armatuur is veel gebruikt in woongebouwen en kantoren en is nu vaak aan vervanging toe. Er was echter nog geen LED oplossing voor de Rotaris, deze is nu door YellowBee Nederland ontwikkeld. In dit artikel een lijst van armaturen die kunnen worden omgebouwd voor LED met bestaande ombouwsets.

In zakelijke markt is ombouwen ook interessant

Ombouwsets zijn niet alleen interessant voor VVE's en beheerders van woongebouwen maar ook voor de zakelijke markt. Lees deze case over ombouwen van LED in een monumentaal hotel of de case met LED ombouwsets in het kantoor van Capgemini.

TL verlichting in systeemplafonds

TL 'bakken' in kantoren en werkruimtes, vaak in combinatie met systeemplafonds zijn niet altijd één op één te vervangen. Ombouwen is vaak goed mogelijk, zeker als de armaturen niet te oud zijn. Er zijn LED buizen die passen in de armaturen als de benodigde aanpassingen zijn gedaan. Een interessant alternatief dat u kunt overwegen: LED panelen. Dat zijn panelen die zo in standaard systeemplafonds passen. Er is nauwelijks of geen installatiewerk nodig.

Verzameling ombouwsets en hoe om te bouwen

Ombouwen door een deskundige installateur is vaak gunstig omdat het bespaart op reparaties en schilderwerk, die vaak wel nodig zijn als de hele armatuur wordt vervangen. Op de site van YellowBee onder LED verlichting een verzameling ombouwsets en ook info over de ombouwdienst. Het is voor VvE's, beheerders en eigenaren van woongebouwen verstandig vooraf de elektrotechnische installatie te laten keuren (volgens NEN 3140) op geschiktheid en veiligheid.

Ombouwen en meteen functies combineren

Als armaturen niet worden vervangen door nieuwe maar worden omgebouwd is het ook interessant om te overwegen meteen componenten toe te voegen die zorgen voor slimmere verlichting. U kunt bijvoorbeeld een noodvoeding toevoegen (bij stroomuitval blijft de verlichting dan nog een tijd branden), bewegingsmelders (om energie te besparen) maar er is veel meer mogelijk. Vraag ons gerust om advies of lees hoe het bij Westerdok uitpakte (ombouwen op maat met bewegingsmelders).

Ruime ervaring in woongebouwen en zakelijke markt

YellowBee Nederland heeft een groot aantal projecten gerealiseerd waarbij bestaande armaturen werden omgebouwd. We gebruiken soms standaard ombouwsets maar ontwikkelen ook oplossingen op maat. Wij hebben op deze site verschillende projecten beschreven in cases. Zie bijvoorbeeld de case 'Westerdok' of de case 'Entree appartementen Soest'. Of lees het artikel 'Hoe VVE's kunnen besparen (en tegelijkertijd kiezen voor veilig en duurzaam)' of 'Kansen voor wooncomplexen, appartementen'.

Ook beschreven we eerste cases van ombouwen in de zakelijke markt, zoals bijvoorbeeld bij Cap Gemini in Utrecht.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085 - 0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2017 - 2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

Ready for Online Business
1
0
0