Luchtreinigend inleg LED-paneel

Snel en simpel te monteren in ieder systeemplafond
UV-verlichting is al jaren een bewezen effectieve methode om pathogenen uit de lucht onschadelijk te maken.

Offerte aanvragen

Prijzen van LED en domotica producten fluctueren. Vraag daarom altijd offerte aan voor de beste (staffel)prijs. Een aanvraag is kosteloos en verplicht tot niets. YellowBee Nederland levert primair aan de zakelijke markt. Voor onze producten geldt een minimum ordergrootte van minimaal 6. Per product kan de minimum ordergrootte verschillen.
Luchtreinigend inleg LED-paneel Luchtreinigend inleg LED-paneel Luchtreinigend inleg LED-paneel Luchtreinigend inleg LED-paneel Luchtreinigend inleg LED-paneel Luchtreinigend inleg LED-paneel

UV-verlichting is al jaren een bewezen effectieve methode om pathogenen uit de lucht onschadelijk te maken. Zeker nu COVID-19 heeft laten zien wat de verstrekkende gevolgen kunnen zijn, is het verstandig om UV-verlichting aan te brengen in ruimtes waarmee de lucht gereinigd wordt.

Werkingsprincipe:

Ons LED-paneel geeft aan de onderkant hetzelfde licht als een bestaand LED-paneel, maar heeft daarnaast ook een luchtfilter. Op de bovenkant van het paneel gemonteerd, onzichtbaar boven het systeemplafond, is een ventilator en een UVC verlichtingsbuis gemonteerd. Door de inlaatopening wordt de lucht aangezogen en deze wordt vervolgens langs de UVC verlichting geleid. Binnen enkele milliseconden zijn alle bacteriën en virussen gedood waarna de zuivere lucht weer in de kamer wordt geblazen. Het UVC licht wordt door de constructie van de lamp tegen gehouden, waardoor het voor de mens schadelijke UVC-licht dus nooit in de ruimte kan schijnen. De ventilator in deze lamp is tevens bijzonder stil; het valt niet op dat deze aan staat. 

Door haar werkwijze is die LED-paneel zeer energiezuinig, veilig en luchtzuiverend. Bovendien is het paneel snel te plaatsen en kan het omgewisseld worden met een bestaand LED-paneel. 

Toepassingen van de LED-panelen

De twee LED-balken aan weerszijden van het paneel zijn voorzien van lensoptiek. Hiermee bieden ze met het gebruik van 30W LED's al voldoende lichtintensiteit voor goede verlichting voor ruimtes in kantoren, supermarkten, lounges, dokterspraktijken, ziekenhuizen, sectoren van de voedingsindustrie, keukens, laboratoria, cleanrooms, winkelcentra, scholen, stemlokalen en vele andere ruimtes.

Afmetingen van het armatuur 

Het armatuur is ontworpen voor de paneelafmetingen van de rasterplafonds (600x600mm) of voor de Duitse markt (620x620mm). Hierdoor kunnen bestaande verlichtingssystemen snel en eenvoudig worden vervangen. De installatie duurt slechts enkele minuten en de lampen zijn direct klaar voor gebruik. Het licht is eenvoudig te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening.

De UVC buis gaat circa 70.000 uur mee. Mocht deze na 8 tot 20 jaar vervangen moeten worden, raden we aan dit door een specialist te laten doen. Direct contact met UVC licht blijft namelijk schadelijk voor de gezondheid.

Voordelen:

  1. Reinigt de lucht
  2. Bepaart ruimte omdat luchtreiniging en verlichting zijn gecombineerd
  3. Actieve, bestrijding van pathogenen zoals virussen en bacteriën
  4. Vermindert deeltjes in de lucht
  5. Verwijdert VOC's (vluchtige organische stoffen) zoals geuren
  6. Geen schadelijk UVC-licht in de ruimte
  7. Geen schadelijke reinigingsstoffen of chemicaliën

 

Specificaties:

Afmetingen:          595x595 mm of 620x 620 mm

Opgenomen vermogen:

  • Ledlicht:      30W of (optioneel) 40W LED-verlichting
  • UVC licht:    11W
  • Ventilator :  1,4 W

Lichtkleur:            4000K

Geluidsniveau:     29,7 dB

Rendement:         oppervlak 20m2; volume 60m3 

Specificaties

Rubrieken
Overige kenmerken

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0