In veel huizen, appartementencomplexen en andere gebouwen die op dit moment gebouwd worden, wordt domotica in toenemende mate vanaf het begin van de bouw geïntegreerd. In nieuwbouw is het handig om deze opties in een vroeg stadium te bespreken, zodat er tijdens de bouw rekening gehouden kan worden met eventuele bekabeling voor de toepassingen. Maar, wanneer je in je bestaande bebouwing ook slimme toepassingen wilt integreren, zijn hier zeker mogelijkheden voor. En tegenwoordig is het niet eens nodig om muren open te breken of om kabels te trekken.
Toon Stappers richtte vele jaren geleden het bedrijf Zelenko op en vestigde zich in Soesterberg. Hij importeert al jaren de domotica en IoT producten van het Zwitserse digitalSTROM en verkoopt en adviseert over andere 'slimme' en via internet verbonden electronica voor woningen, kantoren en andere gebouwen. Per eind 2016 zijn Zelenko en YellowBee Nederland samengevoegd tot één onderneming. YellowBee is gespecialiseerd in LED verlichting voor woongebouwen en de zakelijke markt en nu dus ook in gebouwautomatisering.
Nederland heeft vele duizenden monumentale panden die om elk een eigen reden ooit zijn gebouwd en nu nog steeds in gebruik zijn. Veel monumenten hebben nu een hele andere functie dan in het verleden. Zo zoeken heel wat monumenten naar manieren om extra opbrengsten te genereren en het verhuren van zalen is dan een lucratieve keuze. Dit verhuur kan van levensbelang zijn, want onderhoud van een monument is kostbaar. Veel monumenten zoeken daarom manieren om ruimtes multifunctioneel in te richten. Slimme keuzes op het gebied van verlichting en domotica zorgen ervoor dat een ruimte op vele verschillende manieren kan worden gebruikt zonder dat het monument ervan te lijden heeft.
Hoe ‘vernieuw’ je een kroonluchter tot de oude staat van voor 1960? Deze vraag speelde bij een restauratie in de Grote Kerk in Apeldoorn. Aan de hand van oude foto’s is een nieuwe kroonluchter ontworpen met het uiterlijk van de kroonluchter die in de kerk hing tot de jaren ‘60. De kroonluchter is voorzien van LED lampen en er worden Digitalstrom elektronica componenten gebruikt waardoor de verlichtingssfeer met een smartphone of tablet kan worden gekozen. De nieuwe LED kroonluchters zijn zuinig en dragen bij aan de veiligheid en multifunctionele mogelijkheden van de monumentale kerk.
digitalSTROM is een Zwitsers merk voor smart wonen en gebouwautomatisering. Het hart van de oplossingen van digitalSTROM is een hoogspanning chip die in een (wat grotere) kroonsteen is ingebouwd. Daarmee worden elektrische apparaten en installaties samengevoegd in een flexibel netwerk. Apparaten kunnen nu via het netwerk met elkaar communiceren en via internet worden bediend en geprogrammeerd. De software in de kroonstenen is open source. YellowBee is importeur van en expert op het gebied van digitalSTROM oplossingen.
De Kopermolen is een historisch monument in Vaals dat als Lutherse kerk ingewijd werd in 1737. Door een combinatie van domotica en LED verlichting is dit unieke achthoekige gebouw nu geschikt gemaakt voor hele verschillende functies, zoals concerten, exposities en trouwerijen. Belangrijk was daarbij dat voor de gekozen oplossingen geen sloop- en breekwerk nodig was. Zo blijft erfgoed behouden en genieten mensen op hele verschillende manieren van een eeuwenoud gebouw. Deze case illustreert dat er kansen liggen voor meer kerken, kastelen en monumenten.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085 - 0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2017 - 2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

Ready for Online Business
1
0
0