Yellowbee
Bestaande armaturen ombouwen naar LED betekent vaak maatwerk

In deze eerste nieuwsbrief van 2019 wil ik graag starten met de beste wensen. Dat het nieuwe jaar u veel verlichting mag brengen, in de breedste zin van het woord.

Voor 2019 ziet YellowBee al een aantal interessante ontwikkelingen. Projecten die we vorig jaar hebben opgepakt lijken een trend te laten zien, bijvoorbeeld dat het ombouwen van bestaande armaturen vaak maatwerk is. Zo hebben we bij het Gemeentehuis Maastricht en bij de Nieuwe Bibliotheek in Almere slimme oplossingen moeten verzinnen voor specifieke problemen.

Daarnaast hebben we onze rol genomen in een woongebouw waar door een verkeerde aansluiting van een slimme meter, problemen ontstonden in de elektrische installatie. Binnen een week waren de problemen opgelost en besparen de bewoners nu flink op de energierekening.

Namens het hele team van YellowBee wens ik u veel leesplezier.

Toon Stappers

 

webDSC_1005.jpg
Case: Bibliotheek Almere kiest voor nieuwe 'warme' LED verlichting en bespaart op diverse fronten
Maatwerk bij ombouwen van bijzondere LED armaturen behoudt het goede maar levert ook veel nieuwe voordelen
De Bibliotheek Almere is een echte blikvanger op het stadhuisplein in Almere. In 2010 werd de bibliotheek geopend en heeft een aantal prijzen gewonnen voor de architectuur en als 'Beste Bibliotheek'. De boekenkasten in de bibliotheek zijn speciaal voor dit gebouw ontworpen. Voor deze kasten is met de toenmalige techniek een geniale LED oplossing ontworpen die alleen de kaften van de boeken over de diverse lagen zeer goed uitlicht. Helaas zijn deze LED lampen nu aan de einde van hun levensduur gekomen en is reparatie niet meer mogelijk omdat sommige onderdelen niet meer geproduceerd worden.
Lees verder...
web20180706_122725.jpg
Hoe een kleine fout verstrekkende gevolgen kan hebben
Een verkeerde aansluiting van een slimme meter heeft de verlichting in een appartementencomplex in de war geschopt
In het appartementencomplex van VVE De Nieuwe Steen in Amsterdam werd besloten om gebruik te maken van LED verlichting in plaats van de bestaande verlichting. Tijdens de installatie van deze verlichting, werden er door de installateurs vreemde zaken waargenomen die op een groter probleem duidde.
Lees verder...
ex_mosaef_1-870x434.jpg
Het ombouwen van de Philips Rotaris voor het moderne, aan de Maas gelegen Gemeentehuis van Maastricht
De Philips Rotarissen in het Gemeentehuis Maastricht worden omgebouwd naar LED.
Voor het Gemeentehuis Maastricht heeft de architect gekozen om in het metalen plafond uitsparingen te maken voor de Philips Rotaris. Zo vallen de lampen mooi en bijna onzichtbaar weg in het plafond. Door deze gaten in het metalen plafond is het niet mogelijk om andere armaturen te plaatsen. Nu de armaturen hun einde levensduur hebben bereikt, is aan YellowBee gevraagd om de Rotarissen om te bouwen naar LED met behoud van de nog bruikbare componenten om ze een tweede levenscyclus te geven.
Lees verder...
philips rotaris 3.jpg Ombouwset voor Philips Rotaris
TL5 Circular armaturen ombouwen naar LED
Veel TL armaturen zijn voorzien van rond gebogen TL buizen. Deze ronde TL buizen geven een mooie lichtspreiding en worden daarom veel gebruikt. Helaas hebben deze ronde lampen nadelen. Ze zijn vrij duur, ze verbruiken onnodig veel energie, de levensduur is niet erg lang en de kunststof ophangbeugels breken snel af. Reserveonderdelen voor de armaturen zijn vaak niet verkrijgbaar. YellowBee heeft voor dit soort armaturen een eigen LED oplossing ontworpen, die 50% zuiniger is en een levensduur heeft die vijf keer zo lang is. Enkele van onze klanten verdienen de ombouw van hun Rotaris naar LED al terug binnen 3 jaar en hebben naar verwachting gedurende de rest van de levensduur (10 a 15 jaar!) geen kosten voor onderhoud of vervanging.
Lees verder…