Niet leesbaar?
Een gezond en voorspoedig 2023! + updates & cases

Namens het YellowBee Nederland team wil ik u allereerst een gezond en voorspoedig 2023 wensen. We leven in turbulente tijden. Steeds minder dingen lijken vanzelfsprekend. Waar u in ieder geval op kunt blijven rekenen is dat we bij YellowBee steeds zoeken naar mogelijkheden om mooie verlichtingsprojecten te realiseren met het oog op energiebesparing en duurzaamheid.

In deze nieuwsbrief willen we weer projecten delen waar we trots op zijn en die passen bij eisen en uitdagingen van deze tijd. Twee cases waarover u kunt lezen combineren oud & nieuw. Bij Sociëteit De Unie mochten we volop armaturen restaureren en moderniseren met een gespecialiseerde partner. Bij het veelsterren Hotel van Oranje restaureren we een groot aantal bijzondere kroonluchters. Wij doen veel van dit soort maatwerk en leren al doende veel. Leert u vooral met ons mee en stel ons uw vragen...

In Naaldwijk hebben we een parkeergarage bij een nieuw complex met appartementen en een Jumbo supermarkt van Luminaid lichtlijnen voorzien. In het afgelopen jaar hebben we weer veel projecten gerealiseerd voor VVE's en andere eigenaren van woongebouwen. Waar mogelijk kiezen we voor ombouwen. omdat dan armaturen worden hergebruikt en er grote besparingen worden bereikt. Duurzaamheid en zuinigheid worden gecombineerd.

Verder in deze nieuwsbrief een checklist 'aandachtspunten bij nieuwe verlichting in een woongebouw' en een artikel met reminders over actuele ontwikkelingen: energie besparen wordt voor heel wat organisaties een wettelijke plicht en TL-verlichting wordt uitgefaseerd.

Veel leesplezier en graag tot ziens!

Toon Stappers

 

 

275055215_10158573729906497_3670933777015677815_n.jpg
Case: restaureren authentieke verlichting Hotel van Oranje
Historische kroonluchters, plafonnières en applieken schitteren straks weer in vernieuwd luxe hotel Noordwijk aan Zee
YellowBee mag met haar vaste restauratie partner uit Hilversum de authentieke verlichting van Hotel van Oranje in Noordwijk aan Zee restaureren. De kroonluchters, plafonnières en applieken werden veelal speciaal ontworpen voor het hotel. Het gaat om honderden LED lampen, ongeveer 60,000 geregen octagon kristallen en bijna 100 meter RGBW LEDstrip. Er zijn speciale schoonmaaktechnieken ontwikkeld. Na de restauratie is de verlichting niet alleen weer erg mooi maar ook duurzaam en zuinig met energie.
Lees verder…
Societeit-de-Unie-1400x500.jpg
Restaureren én moderniseren bij Sociëteit 'De Unie'
LED maatwerk in monumentaal pand: sfeer en stijl behouden, besparingen in energieverbruik gerealiseerd
YellowBee werkt samen met een restauratie atelier. Vaak is dat om een monumentaal pand te voorzien van moderne verlichting. In deze case vertellen we hoe het monumentale pand van Sociëteit ‘De Unie’ werd gemoderniseerd met onze restauratie partner. Halogeenverlichting en gloeilampen werden vervangen om de kosten van energieverbruik terug te brengen. Creativiteit, maatwerk en vakmanschap waren - zoals meestal bij projecten in monumentale panden - belangrijk om de juiste sfeer en stijl te bewaren.
Lees verder…
Rentmeester Naaldwijk.jpg
Lichtlijnen zorgen voor sfeer en veilig gevoel in parkeergarage en zijn zuinig met energie
Goede voorbereiding verlichtingsproject winkel- en wooncomplex Naaldwijk werpt vruchten af
YellowBee mocht bijdragen aan verlichting in de parkeergarage van De Rentmeester, een winkel- en wooncomplex in Naaldwijk. De lichtlijnen van Luminaid werden toegepast omdat noodverlichting en bewegingssensoren goed konden worden geïntegreerd. In de voorbereiding van het project ging veel werk zitten maar de uitvoering ging des te vlotter. Dat de sfeer precies is zoals gewenst en het energieverbruik laag is volstrekt geen toeval.
Lees verder…
besparingscalculator.JPG
Checklist: aandachtspunten bij nieuwe verlichting in een woongebouw
Zie niets over het hoofd bij het bepalen van de nieuwe verlichting in een woongebouw
Wanneer de bestaande verlichting in een woongebouw aan vervanging toe is, is het belangrijk om te weten wat de mogelijkheden zijn. Als er nog TL-buizen of andere traditionele verlichting hangt, is het de moeite waard om naar LED-oplossingen te kijken. Maar ook hier zijn veel keuzes te maken die allemaal van invloed zijn op de mogelijke besparingen. Met deze checklist worden alle opties afgewogen.
Lees verder...
Informatieplicht-Led-Verlichting-1.jpg
Energie besparen wordt een verplichting voor veel organisaties en instellingen
Energiebesparingsplicht voor bedrijven die meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas per jaar verbruiken
Vanaf 1 januari 2023 is het voor organisaties niet alleen wettelijk verplicht om aantoonbaar te vergroenen maar ook om energie te besparen. Twee expliciet door de overheid genoemde besparende maatregelen voor de zakelijke markt zijn isoleren en LED-verlichting. Het gaat om maatregelen die zichzelf terugverdienen binnen 5 jaar.
Lees verder…