Mensen worden ouder en de capaciteit van verzorgingstehuizen is beperkt. Langer in de eigen woning blijven is vaak prettiger en het verlicht de druk op het zorgstelsel. Dat vraagt wel meer van mantelzorgers of thuiszorg, dus is het zaak om hen zo efficiënt mogelijk te laten werken. In samenwerking met Vahlkamp biedt YellowBee oplossingen die het voor alle betrokkenen gemakkelijker maken als zorgbehoevende mensen langer thuis willen blijven wonen.
Zorg- en wooncentrum Overkempe in Olst is onderdeel van DeSeizoenen, een overkoepelend orgaan voor in totaal zeven woon- en werkgemeenschappen. De bewoners van deze gemeenschappen hebben een verstandelijke beperking, meervoudige handicap en/of gedragsproblematiek. Vanwege deze wisselende aard en ernst van de beperkingen, zijn de bewoners erg gevoelig voor prikkels van buitenaf en is ervoor gekozen om een dynamisch lichtplan te implementeren.
In veel woongebouwen is winst te behalen met LED verlichting. In parkeergarages, entrees en portieken brandt de verlichting veel omdat dit veiliger is. In entrees en algemene ruimtes zijn armaturen vaak om te bouwen, dan hoeven ze niet te worden vernieuwd. Bij veel branduren en relatief hoge energieprijzen is de terugverdientijd kort, 1 jaar of minder is niet ongebruikelijk.
Goede verlichting in zorginstellingen is belangrijk, zowel voor de bewoners als voor de mensen die werkzaam zijn in deze omgeving. Beide groepen hebben een andere lichtbehoefte, maar zijn wel in dezelfde ruimte aanwezig. Dankzij slimme en dynamische LED-verlichting en domotica kan de juiste sfeer op het juiste moment worden bepaald. Dankzij LED wordt er bespaard op de energierekening en zelfs op medicijngebruik.
In woongebouwen en kantoren is het vaak gunstig om over te stappen naar LED. We zetten op een rij welke informatie nodig is om te bepalen of bestaande armaturen ombouwen een goed idee is. U leest hoe een ombouwproject verloopt. Ook noemen we in dit artikel de veel gebruikte armaturen waarvoor we al ombouw-oplossingen hebben bedacht, vaak voor VVE's en woongebouwen, in de horeca (een hotel) en voor kantoren.
Een zeven jaar oud appartementencomplex in Amsterdam aan het IJ moest ronde TL-buizen in Norton armaturen vervangen wegens gebreken. Uiteindelijk werden de armaturen hergebruikt en omgebouwd tot energiezuinige LED armaturen met bewegingsmelders voor extra energiezuinigheid. Deze oplossing werd op maat gemaakt maar is voortaan ook beschikbaar voor andere woongebouwen met vergelijkbare verlichting in hallen, trappenhuizen en portieken.
Getoond 1 tot 6 van 11. Er zijn meer pagina's.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085 - 0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2017 - 2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

Ready for Online Business
1
0
0