Case woon- en zorgcentra De Seizoenen

Overkempe kiest voor dynamisch licht
Zorgcomplex Overkempe is een locatie van De Seizoenen, een zorgorganisatie met antroposofische grondslag. YellowBee koos met de opdrachtgever voor verlichting waarbij kleur en lichtsterkte dynamisch instelbaar zijn naar wens van de arts. Ruimtes zijn op deze manier multifunctioneel en bewoners voelen zich er prettig bij.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

Oogmetingen

De vraag kwam vanuit Bartimeus, de organisatie die oogmetingen doet op locatie. Om de patiënt gerust te stellen moet er een warme rustige sfeer kunnen worden gecreëerd waarbij het licht gedimd en warm van kleur moet zijn. Om dit te bereiken is gebruik gemaakt van dimbare GU10 LED spots.

Wanneer de arts oogmetingen doet is het juist wenselijk dat het licht witter van kleur is en feller zodat de arts goed kan zien en zijn metingen met de juiste precisie kan uitvoeren. Hiervoor is gekozen voor LED panelen met een kleurtemperatuur van 4.000 Kelvin. De panelen zijn ook dimbaar voor nog meer mogelijkheden.

Veelzijdig LED

Door de gekozen combinatie van spots en LED panelen wordt optimaal gebuik gemaakt van de mogelijkheden die LED biedt.
Bartimeus en de Seizoenen waren zo te spreken over de toepassing die YellowBee heeft bedacht en uitgevoerd dat er in de toekomst op meerdere locaties ruimtes zullen worden ingericht met dynamische LED verlichting.

Goede oplossing is meer dan lampen en techniek

LED gaat verder dan alleen verlichting, LED heeft invloed op emotie en beleving dus op het welbevinden van mensen, in dit geval onder andere de bewoners van de zorginstelling en de arts die er zijn werk moet doen. Door de juiste keuzes te maken in kleur, hoeveelheid en soort licht kan invloed worden uitgeoefend op hoe mensen zich voelen en hoe de (soms verschillende) functies van een ruimte worden ingevuld.

In dit geval kwam de vraag bij dokter Anton Hunneman vandaan die YellowBee vroeg snel te schakelen en met een gedegen oplossing te komen. In het YellowBee team en netwerk zitten gespecialiseerde en ervaren mensen die graag wat verder gaan dan alleen de (ook belangrijke) kennis van lampen en techniek.

Omdat de betrokkenen niet alleen ruime ervaring met verlichting en techniek hadden, maar ook kennis vn en interesse in de invloed van verlichting op functies van ruimtes en de invloed op het mensen, kon er een oplossing worden gevonden die goed is voor alle betrokkenen.

De Seizoenen locatie Overkempe

Overkempe is een locatie in Olst van zorgorganisatie De Seizoenen. De Seizoenen is een zorgorganisatie die op verschillende locaties in Nederland intra- en extramurale gehandicaptenzorg verleent en daarbij wordt geïnspireerd door de antroposofie.

 

YellowBee Nederland

Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0