Elektrotechnische inspectie (NEN 3140)

Keuring installatie o.a. woongebouwen en appartementencomplexen
In algemene ruimtes van woongebouwen brandt het licht vaak heel wat uren per week. In parkeergarages kan dat bijvoorbeeld best 7 dagen per week 24 uur per dag zijn. VvE’s doen er verstandig aan om minimaal eens in de vijf jaar de installaties, meterkast(en), verlichting en bekabeling te laten inspecteren. Zo voorkomt u dat onveilige situaties ontstaan. Als u overweegt om nu of straks over te stappen op LED kunt u een inspectie combineren met een inventarisatie van bespaarmogelijkheden.

Praktijk niet altijd rooskleurig

Wij bieden de inspectie van elektrotechnische installaties in woongebouwen aan omdat mensen van onze ombouwdienst vaker dan je zou willen schrikken van wat ze aantreffen. Vooral in algemene ruimtes waar het licht erg veel brandt en de armaturen wat ouder zijn is dit het geval. In die situaties zien we soms dat de ballasten (ook wel smoorspoelen of voorschakelapparaten genoemd) erg warm zijn. We meten wel temperaturen van 60 graden of meer. De ballasten zijn soms losgesmolten of zelfs door het armatuur gesmolten. De isolatie van de elektrische bedrading is soms over meerdere centimeters verdwenen. Dit zijn situaties die niet veilig zijn, er is onnodig risico op kortsluiting en brand (zie de foto's).

NEN 3140

YellowBee biedt een elektro inspectie dienst die uw elektrotechnische installatie controleert op veiligheid en kwaliteit. Er wordt gecontroleerd volgens de NEN 3140 norm. Dit is een wettelijk vastgelegde norm om te controleren of een installatie voldoet aan alle veiligheidseisen.

Gecertificeerde inspecteurs

De inspectie wordt uitgevoerd door onafhankelijke gecertificeerde NEN 3140 inspecteurs die kijken naar de staat van de installatie en vooral naar de huidige verlichting. Ze doen een steekproef en controleren de staat van de bekabeling. Verder wordt gekeken naar de staat van de meterkast en aarding. De gekozen aardlekbeveiliging wordt gecontroleerd. Ook wordt gekeken naar de noodverlichting.

Overstap op LED

Bij de overstap naar LED komt iets meer kijken dan alleen de lamp vervangen. Vaak is uw elektrotechnische installatie ingericht op een ander soort lamp dan LED. Het is dus van belang om voordat u de overstap maakt uw installatie te controleren op kwaliteit en veiligheid. Bij YellowBee combineren we vaak genoemde inspectie met een inventarisatie van bespaarmogelijkheden.

Inventarisatie besparende mogelijkheden

Tegelijk met de inspectie wordt dan een inventarisatie gedaan van de huidige verlichting zodat kan worden aangegeven of er mogelijkheden zijn om met LED of andere moderne verlichtingstechnologie te besparen op energieverbruik en onderhoud.

Alle informatie wordt verwerkt in een inspectierapport dat inzicht geeft in de staat van uw elektrotechnische installatie.

De YellowBee elektro inspectie dienst is bedoeld om de zekerheid te verschaffen dat als u overstapt op LED-verlichting de installatie (brand)veilig is en u er de komende jaren geen omkijken meer naar heeft.

Kosten inspectie terug bij investering in LED oplossingen bij YellowBee

Als u als VvE overstapt op LED verlichting van YellowBee worden de kosten van de inspectie bovendien verrekend met de investering in materiaal en installatie.

 

Offerte aanvragen

Stuks prijs, bij minimale afnames > 10 stuks

185 .00
Excl. 21% BTW
Prijzen van LED en domotica producten fluctueren. Vraag daarom altijd offerte aan voor de beste (staffel)prijs. Een aanvraag is kosteloos en verplicht tot niets. YellowBee Nederland levert primair aan de zakelijke markt. Voor onze producten geldt een minimum ordergrootte van minimaal 6. Per product kan de minimum ordergrootte verschillen.

Specificaties Elektrotechnische inspectie (NEN 3140)

Overige kenmerken
Elektrotechnische inspectie (NEN 3140)
Elektrotechnische inspectie (NEN 3140)

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085 - 0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2017 - 2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

Ready for Online Business
1
0
0