Wat is digitalSTROM en wat kan ik zoal met hun domotica producten?

Smart wonen en slimme gebouwen door elektrische installatie digitaal te maken
digitalSTROM is een Zwitsers merk voor smart wonen en gebouwautomatisering. Het hart van de oplossingen van digitalSTROM is een hoogspanning chip die in een (wat grotere) kroonsteen is ingebouwd. Daarmee worden elektrische apparaten en installaties samengevoegd in een flexibel netwerk. Apparaten kunnen nu via het netwerk met elkaar communiceren en via internet worden bediend en geprogrammeerd. De software in de kroonstenen is open source. YellowBee is importeur van en expert op het gebied van digitalSTROM oplossingen.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

Eenvoudig te installeren

Een van de grote voordelen van digitalSTROM is dat het eenvoudig, zonder bouwkundige aanpassingen is te installeren. Elektrische apparaten en installaties worden door het toevoegen van de intelligente kroonstenen van digitalSTROM met elkaar communiceren via het reguliere elektriciteitsnet en zijn verbonden met internet. Bij elektrische apparaten is te denken aan:

  • verlichting
  • jaloezieën en rolluiken
  • beveiliging en toegangssystemen, bewegingsmelders

Hoogspanning chip

Het hart van het systeem is de digitalSTROM chip van 9x9 mm. Deze is ingebouwd in een gekleurde kroonsteen, die iets groter is dan een reguliere kroonsteen (de verschillende soorten zijn te vinden in ons domotica assortiment op de YellowBee website). Deze wordt als een normale kroonsteen gemonteerd.

De kroonsteen kan geprogrammeerde schakelingen uitvoeren en is tegelijkertijd een schakelaar, dimmer, stroommeter, computer en geheugen. Alle apparaten die in het digitalSTROM worden opgenomen kunnen met deze chip geschakeld worden. Dit is onderdeel van een ontwikkeling die meestal wordt aangeduid als het Internet of Things of IoT. Door de chip krijgen de kroonsteen en alle aangesloten apparaten een uniek adres in het digitalSTROM systeem. Zo'n adres is vergelijkbaar met het bekende MAC adres (van een computer of smartphone) en is wereldwijd uniek.

Meer over de kroonsteen

De digitalSTROM kroonsteen is iets groter dan een normale kroonsteen maar niet veel. Daardoor kunnen ze heel gemakkelijk in inbouwdozen en apparaten worden ingebouwd. Een kroonsteen voor een inbouwspot van 150Watt is bijvoorbeeld maar 31 x 34 x 23mm groot. De lichtschakelaars in het netwerk worden uitgerust met een druktoets kroonsteen. Deze past ook makkelijk in een inbouwdoos. Hij neemt de drukacties op en codeert deze, waarna ze worden verstuurd via het netwerk. Het gaat om puls schakelaars, dat betekent dat ze door meervoudig drukken of een bepaalde tijd ingedrukt houden verschillende functies kunnen hebben.

Veiligheid en degelijkheid

digitalSTROM is Zwitsers en geheel in lijn met de landsaard kun je zonder overdrijven stellen dat alle producten veilig en degelijk zijn. De software is open source. DigitalSTROM looft zelfs een prijs uit voor personen die er in slagen het systeem te hacken. De prijs is nog nooit toegekend.

Veel toepassingen, o.a. in monumenten, zorg

digitalSTROM en andere domotica producten zijn op allerlei manieren in te zetten. Bij YellowBee hebben we al projecten gedaan waarbij bijvoorbeeld een ruimte in een monumentaal pand multifunctioneel werd gemaakt, zonder enig breek- of hakwerk. De case van 'De Kopermolen' is elders op deze website te lezen. Er wordt veel verwacht van de mogelijkheden om met domotica te zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen, ook als ze zorg nodig hebben. DigitalSTROM zelf profileert zich ook als merk voor 'smart wonen'. Uiteraard is dat interessant maar YellowBee ziet ook veel in mogelijkheden om allerlei gebouwen slimmer te maken, niet alleen particuliere woningen.

 

YellowBee Nederland

Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0