Lantaarnpaal met mesopische lichtbron

Met weinig licht veel contrast en kleurweergave in de wijde omgeving
Door gebruik te maken van lantaarnpalen met een mesopische lichtbron, kunnen bijvoorbeeld fietspaden en wegen in bosrijke omgevingen goed verlicht worden. Dankzij goed zicht wordt het gevoel van veiligheid vergroot en is het prettig om in een dergelijke omgeving te verblijven. Bovendien zijn er speciale mesopische lichtbronnen die de leefomgeving van de aanwezige dieren niet verstoren.

De verschillende soorten zicht

Er zijn drie verschillende soorten zicht te onderscheiden op basis van de aanwezige hoeveelheid licht. Het fotopisch zicht is wat je overdag kan waarnemen. Er is veel licht, dus kleuren zijn goed zichtbaar en kunnen gemakkelijk onderscheiden worden. Daar tegenover staat het scotopisch zicht wat juist in de nacht geldt. Hierbij is er weinig licht en kunnen verschillen tussen kleuren moeilijk waargenomen worden. Een tussenvorm is het mesopisch zicht, wat vooral in de schemer geldt.

Hoe mesopisch licht een uitkomst biedt

Wanneer er minder licht is, worden de ogen gevoeliger voor groene kleuren. Bij een mesopische lichtbron worden de groene elementen uit de omgeving extra benadrukt, waardoor deze gemakkelijker waarneembaar worden. Denk hierbij aan een bosweg of een fietspad in een bosrijk gebied. Omdat het mesopisch licht op een veel smallere golflengte is dan het fotopisch licht, verbruikt deze veel minder stroom. Wel blijft de lichtbeleving hetzelfde, waardoor deze vorm van verlichting zeer interessant is als buitenverlichting.

Een lantaarnpaal met mesopische lichtbron voor een fijn zicht

Bij deze lantaarnpaal zijn mesopische lichtbronnen geïntegreerd. Yellowbee produceert deze lichtbron in eigen beheer. Zodoende kunnen wij makkelijk dit armatuur aanpassen aan de wens van de klant. De mast en lichtbron zijn zo ontworpen dat er met de minste lichtvervuiling de beste omgevingsverlichting ontstaat. De mast is gemaakt van dik aluminiumprofiel en poedercoaten kan in diverse RAL-kleuren. Dankzij deze robuuste bouw is een zeer lange levensduur dus gegarandeerd. Naar verwachting kan deze lantaarnpaal wel 25 jaar mee, zelfs met 12 branduren per dag.

Het comfort van mesopisch licht

Wanneer het buiten donker is, is het fijn als de wegen goed verlicht zijn op een manier die prettig aanvoelt. Wanneer er fotopisch licht zou zijn, zou de overgang veel te groot zijn en kan deze de aanwezige dieren in verwarring brengen. Daarom is mesopisch licht een goede uitkomst. Het lichtspectrum van mesopisch licht is anders dan bij fotopisch of scotopisch, waardoor het licht beter doordringt in bosrijke gebieden. Met een mesopische lichtbron – zoals de lantaarnpaal van Yellowbee – kunnen kleuren en vormen veel beter worden onderscheiden, waardoor het gevoel van veiligheid vergroot wordt.

De mesopische lichtbronnen van Yellowbee

YellowBee beschikt over diverse soorten mesopisch licht in diverse kleurspectra. Zo hebben we ook speciale lichtbronnen om het leefmilieu van vleermuizen (bat light) en vogels zo min mogelijk te verstoren. Op deze manier hoeven er geen concessies te worden gedaan tussen een veilig gevoel onderweg en een minimale ecologische impact.

Offerte aanvragen

Prijzen van LED en domotica producten fluctueren. Vraag daarom altijd offerte aan voor de beste (staffel)prijs. Een aanvraag is kosteloos en verplicht tot niets. YellowBee Nederland levert primair aan de zakelijke markt. Voor onze producten geldt een minimum ordergrootte van minimaal 6. Per product kan de minimum ordergrootte verschillen.
A 5 jaar fabrieksgarantie Milieuvriendelijk Recyclebaar

Specificaties Lantaarnpaal met mesopische lichtbron

Referentienr. YEL30020
Branduren
Besparing
Energielabel
A
Dimmer
Garantie
Overige kenmerken
Lantaarnpaal met mesopische lichtbron
Lantaarnpaal met mesopische lichtbron
Lantaarnpaal met mesopische lichtbron
Lantaarnpaal met mesopische lichtbron
Lantaarnpaal met mesopische lichtbron
Het lijkt haast te mooi om waar te zijn. Mesopische verlichting zorgt ervoor dat mensen in het donker meer contrast zien en kleuren beter kunnen onderscheiden. Dit geeft een veel rustiger gevoel aan de ogen. Het is minder vermoeiend en je voelt je veiliger. Ideaal voor verlichting van wegen maar ook van parkeerplaatsen en paden rondom gebouwen die bijvoorbeeld in bosrijk gebied staan. Bij al deze voordelen is mesopische LED verlichting ook nog energiebesparend. In dit artikel leggen we uit wat mesopisch licht is en waarom het zo goed werkt als buitenverlichting.
Dit kofferarmatuur met afgeronde hoeken geeft de lantaarnpaal overdag een mooie uitstraling, maar dankzij de mesopische lichtbron is het echte verschil in het donker te merken. Het zicht wordt vele malen verbeterd, terwijl het energieverbruik lager is dan bij conventionele lantaarnpalen.
Dit kofferarmatuur met rechte hoeken geeft elke lantaarnpaal een strak uiterlijk, terwijl de mesopische lichtbron zorgt voor goed zicht met veel contrast in het donker.
Het verlichten van een donkere plek met mesopisch licht maakt dat niet alleen die plek duidelijk verlicht is, maar ook alles buiten de lichtbundel blijft goed zichtbaar. Het zicht wordt over de gehele linie beter en dat zorgt dat mensen zich prettiger en veiliger voelen op plaatsen waar deze unieke buitenverlichting wordt toegepast.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Wiltonstraat 17
3905 KW Veenendaal

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2017 - 2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0