Bestaande armaturen ombouwen naar LED biedt al snel besparingen

Bijna elk armatuur kan omgebouwd worden naar LED-verlichting
YellowBee is specialist in het ombouwen van bestaande armaturen naar LED. Zeker in ruimtes of gebouwen waar grote aantallen van dezelfde type lampen zijn geïnstalleerd, biedt het ombouwen grote kansen. Mogelijk heeft YellowBee al plug-and-play binnenwerken ontwikkeld voor de armaturen, waardoor ombouwen naar LED zeer snel gerealiseerd is.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

Is retrofit ook een optie?

Bij retrofit-oplossingen wordt de bestaande lichtbron vervangen voor een LED-lichtbron welke in de bestaande fitting wordt geplaatst. Zo zijn er dus geen verdere aanpassingen aan het armatuur nodig. Op het eerste gezicht lijkt deze oplossing ideaal, maar toch zijn er nadelen. Zo is de standaard LED-lamp vaak niet optimaal voor het armatuur, waardoor de lamp een veel kortere levensduur heeft dan een conventionele lamp. Ook kan de standaard LED-lamp veel te warm worden waardoor deze snel stuk kan gaan.

Het ombouwen van een armatuur is vele malen duurzamer dan retrofit

Het ombouwen van een bestaand armatuur kan klinken als een grote en tijdrovende klus, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. In de tien jaar dat YellowBee klanten helpt met LED-verlichting en slimme lichtschakelingen, hebben we al vele ombouwsets ontwikkeld, waaronder die voor de populaire Philips Rotaris en Hogro armaturen. Wanneer we al een keer een ombouwset hebben ontwikkeld, is het natuurlijk heel gemakkelijk om deze blauwdrukken weer te gebruiken. Maar ook als er een ombouwset ontwikkeld moet worden voor een nieuw armatuur, gaan we hier graag mee aan de slag.

Door selectie van de juiste LED-boards, elektronica en diffusers kunnen we een ombouwset maken met vrijwel dezelfde lichtbeleving als met de lamp waar het armatuur voor ontworpen is. Daarnaast is het bij ombouwen ook mogelijk om de verlichting intelligent te maken dankzij sensoren. Zo kan tot wel meer dan 90% aan energie bespaard door de overstap naar LED-verlichting. Bovendien hoeven er zo geen bruikbare armaturen weggegooid te worden wat geld bespaart en beter is voor het milieu. Ook is het mogelijk om van bestaande armaturen een noodverlichtingsarmatuur te maken. Omdat LED veel minder energie verbruikt dan bijvoorbeeld een gloeilamp, zijn de accu’s van deze noodverlichting kleiner en dus goedkoper in de aanschaf en gebruik.

Het daadwerkelijke ombouwen kan erg snel gebeurd zijn

Wanneer duidelijk is welke ombouwset gebruikt kan worden, kan het daadwerkelijke ombouwen starten. Afhankelijk van de complexiteit van het armatuur kan het voorkomen dat oude binnenwerken direct verwisseld kunnen worden met onze ombouwset. Afhankelijk van de situatie kunnen we tot wel 15 armaturen per uur kunnen ombouwen naar LED. Deze ombouw kunnen we coördineren met uw huisinstallateur of we realiseren het met ons eigen team van ombouw-installateurs. De LED lichtbron heeft een levensduur van 50.000 tot 100.000 uur en 5 jaar fabrieksgarantie.

Graag helpen we u verder om uw energiekosten voor verlichting blijvend en duurzaam te reduceren.

YellowBee Nederland

Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0