Multifunctioneel portiek en/of galerij armatuur

Standaard 3 lichtkleuren 3000, 4000, 5000 Kelvin en diverse vermogens oplopend van 2,5 tot 5 Watt
Vooraf bepalen welk armatuur het beste werkt en het juiste licht afgeeft, is vaak moeilijk in te schatten.

Offerte aanvragen

Prijzen van LED en domotica producten fluctueren. Vraag daarom altijd offerte aan voor de beste (staffel)prijs. Een aanvraag is kosteloos en verplicht tot niets. YellowBee Nederland levert primair aan de zakelijke markt. Per product kan de minimum ordergrootte verschillen.
Multifunctioneel portiek en/of galerij armatuurMultifunctioneel portiek en/of galerij armatuurMultifunctioneel portiek en/of galerij armatuur

Vooraf bepalen welk armatuur het beste werkt en het juiste licht afgeeft, is vaak moeilijk in te schatten. YellowBee kan hier uiteraard in adviseren, maar de beslissing ligt bij u. Om flexibel om te kunnen gaan met deze vraagstukken, hebben wij een eigen portiek- en galerijarmatuur ontwikkeld. Het voordeel van dit unieke armatuur is dat instellingen achteraf gewijzigd kunnen worden en dat het qua formaat iets groter is dan de gebruikelijke armaturen zodat bespaard wordt op onderhoud.

Lichtkleur

De lichtkleur bepaalt vaak de sfeer en in woongebouwen is dit niet anders. Zo worden er vaak in flatgebouwen en appartementen voor sociale huur gekozen voor veel licht met een koelere kleur. Op deze manier worden portieken onaantrekkelijk gemaakt voor hangjongeren zodat ze zich hier niet verzamelen. Daarentegen kiezen luxere woongebouwen er juist voor om een aangename en warme lichtkleur in de openbare ruimtes te laten schijnen.

Voor dit armatuur is het mogelijk om de lichtkleur in te stellen met een dipswitch. Dankzij deze techniek wordt het ook erg gemakkelijk om na montage de lichtkleur aan te passen. De standaard-lichtkleuren die beschikbaar zijn binnen dit armatuur zijn:

  • 2700 Kelvin. Deze lichtkleur is te omschrijven als bijzonder warm en doet denken aan een huiskamer. Omdat deze lichtkleur zo ver afwijkt van de gebruikelijke kleuren, is deze alleen op aanvraag beschikbaar en vormt het de uitzondering op het achteraf kunnen aanpassen van de lichtkleur.
  • 3000 Kelvin. Deze lichtkleur is nog steeds te kenmerken als ’warm licht’ en geeft degenen in de ruimte een behaaglijk gevoel.
  • 4000 Kelvin. Vanaf 4000 Kelvin worden de lichtkleuren wat kouder en zakelijker. Deze lichtkleur is het meest voorkomend bij flatgebouwen en appartementen.
  • 5000 Kelvin. Deze kleur wordt ervaren als erg koel.

Lichtopbrengst

LED-verlichting heeft een veel hogere lichtopbrengst dan bij traditionele methoden. Als er nu al een paar jaar TL-verlichting in het armatuur zit, is de lichtoutput nu misschien wel 30% van wat het ooit is geweest. Daarom is het belangrijk om goed te kijken en te testen welke lichtkleur, maar ook welke lichtsterkte gewenst is.

Dankzij een switch op de driver kan het vermogen van de LED-verlichting gemakkelijk teruggebracht worden naar de gewenste hoeveelheid. Deze methode is vooral handig wanneer nog niet bekend is welke lichtopbrengst gewenst is. Zo kan proefondervindelijk worden bepaald wat de ideale instellingen zijn.

Noodverlichting en sensoren

Veiligheid staat altijd voorop. Wanneer er in een woongebouw een calamiteit ontstaat, is het belangrijk dat alle aanwezigen het gebouw veilig kunnen verlaten. Deze armaturen kunnen ook uitgerust worden met noodverlichting die minimaal één uur blijven branden na het uitvallen van de stroom. Daarnaast kan het armatuur ook voorzien worden van lichtsensoren en bewegingsmelders zodat de verlichting altijd op het juiste moment op de juiste sterkte brandt. Wanneer het buiten donker is, kan de verlichting op slechts 10% van de sterkte branden, maar zodra er iemand aan komt lopen, gaat de verlichting op volle sterkte aan.

Bespaar op energieverbruik, onderhoud en afwerking

LED-verlichting werkt vele malen efficiënter dan traditionele verlichting. Hierdoor is er veel minder stroom nodig om dezelfde lichtbeleving te verkrijgen, waardoor meteen bespaard kan worden op de energiekosten. Vervolgens gaat LED-verlichting veel langer mee dan bijvoorbeeld een TL-buis, zodat ook op onderhoud bespaard wordt. Omdat dit unieke armatuur qua formaat wat groter is dan de meeste bestaande armaturen, valt deze over de oude bevestiging heen. Zo is het dus niet nodig om de muur grondig te reinigen of zelfs opnieuw te verven. Al deze voordelen, in combinatie met het achteraf kunnen instellen van de lichtkleur en de lichtopbrengst, maken dit YellowBee-armatuur tot een uniek product dat zich vooral in woongebouwen uitstekend laat gebruiken.

YellowBee Nederland

Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0