Case: Délifrance vervangt alle TL- en halogeenverlichting door LED in bakkerij, kantoren en showrooms

Er gelden strenge eisen aan deze vervanging omdat er met voedingsmiddelen gewerkt wordt; gelukkig beschikt YellowBee over alle certificeringen.
Délifrance is een bakkersbedrijf dat in meer dan 50 landen actief is. Ze staan bekend om hun kwalitatief hoogstaande broden die in de fabrieken worden gemaakt en vervolgens in de winkels worden afgebakken. De fabriek in Ridderkerk is overgenomen door Home Bake en zij hebben besloten deze fabriek flink te moderniseren, startende met de vervanging van verlichting door LED. YellowBee was een van de leveranciers van de nieuwe armaturen en heeft vervolgens alle nieuwe verlichting gemonteerd.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

De bestaande verlichting was aan vervanging toe

De fabriek in Ridderkerk bestaat uit een aantal onderdelen. Zo is hier een bakkerij aanwezig met drie productielijnen, een aantal kantoren, een bedrijfsrestaurant, een showroom en vergaderruimtes. Op al deze plekken hingen nog oude TL-buizen of halogeenverlichting die aan het einde van hun levensduur waren. De lichtopbrengst was vele malen lager dan bij nieuw geïnstalleerde verlichting en ook de armaturen waren nodig aan vervanging toe.

Bovendien hebben we met een eigen product de verlichting in de inspectiemachines vervangen. Door het goede licht kunnen de camera’s het eindproduct beter automatisch beoordelen. Dankzij deze betere verlichting is de beoordeling accurater, waardoor minder producten ten onrechte afgewezen worden. Uiteraard zorgt dit ervoor dat de kwaliteit van de producten beter gewaarborgd is, met veel lagere kosten.

Dankzij een samenwerkingsverband kon YellowBee Délifrance helpen met dit vraagstuk

YellowBee heeft samenwerkingspartners door heel Nederland. Eén van deze partners, Ellips Lighting, heeft gevraagd of YellowBee wilde helpen met het vervangen van alle armaturen naar LED-verlichting voor Délifrance. Uiteindelijk heeft YellowBee ongeveer de helft van alle armaturen geleverd. Bovendien beschikt YellowBee over alle certificeringen om te mogen werken in een dergelijke omgeving, waardoor ook de montage snel, veilig en hygiënisch kon verlopen.

Duizend lichtbronnen vervangen in een delicate omgeving

Zeker in de bakkerij is het heel belangrijk dat op een veilige, hygiënische en consistente manier gewerkt wordt. Zo waren er soms hoogwerkers, kleine steigers of ladders nodig om bij moeilijk bereikbare plekken te komen. Deze hulpmiddelen moeten uiteraard op een hygiënische en veilige manier gebruikt worden, wat het belang van gecertificeerde en deskundige installateurs onderstreept.

Bij het vervangen van de armaturen kan er stof neerdwarrelen in de bakkerij, wat uiteraard voor gezondheidsrisico’s kan zorgen. Dankzij een nauwe samenwerking met de afdeling Planning, konden de installateurs altijd op één van de lijnen werken, zodat de andere productielijnen door bleven gaan. Zo werd niet alleen de overlast tot een minimum beperkt, maar kon de hygiëne van alle productielijnen gewaarborgd blijven.

HACCP en alle VCA certificeringen

HACCP is een afkorting van ‘Hazard Analysis and Critical Control Points’, wat een risico-inventarisatie is voor de voedingsmiddelenindustrie. Alle monteurs en installateurs van YellowBee zijn bekend met  HACCP-regelgeving, waardoor zij veilig en hygiënisch werken in een omgeving met voedingsmiddelen. Naast deze certificeringen, hebben ze ook de VCA, VCA voor Leidinggevenden en Hoogwerker-certificaten. Op deze manier wordt een veilige en hygiënische werkwijze gegarandeerd en doen we ons uiterste best om de overlast tot een minimum te beperken.

Grote besparingen over de gehele linie

Het installeren van LED-verlichting is een van de gemakkelijkste manier om snel besparingen te realiseren en een van de goedkoopste manieren om een fabriek als die van Délifrance te moderniseren. Na installatie van deze nieuwe LED-verlichting, was namelijk direct een besparing van 60% waarneembaar op het verbruik. Omdat in de kantoren, toiletten en magazijnen ook bewegingsmelders zijn toegepast, wordt verwacht dat de uiteindelijk besparing nog verder zal oplopen. Daarnaast gaat LED-verlichting vele malen langer mee dan TL- en halogeenverlichting, waardoor ook bespaard wordt op de frequentie van de aanschaf van de lampen zelf en de vervanging ervan.

Heeft u misschien een fabriek of omgeving waar met voedingsmiddelen wordt gewerkt en overweegt u de overstap te maken naar LED? Neem contact op met YellowBee om de mogelijkheden te bespreken. Wij adviseren over de te gebruiken armaturen, verlichting en garanderen een veilige en snelle montage zodat het productieproces minimaal hinder ondervindt.

YellowBee Nederland

Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0