Titanium dioxide nano spray

Coating te gebruiken in combinatie met UVA verlichting
Deze innovatieve TiO2 spray werkt als een coating die je op ieder oppervlak kunt aanbrengen.

Offerte aanvragen

Prijzen van LED en domotica producten fluctueren. Vraag daarom altijd offerte aan voor de beste (staffel)prijs. Een aanvraag is kosteloos en verplicht tot niets. YellowBee Nederland levert primair aan de zakelijke markt. Voor onze producten geldt een minimum ordergrootte van minimaal 6. Per product kan de minimum ordergrootte verschillen.
Titanium dioxide nano spray

Deze innovatieve TiO2 spray werkt als een coating die je op ieder oppervlak kunt aanbrengen. Wordt deze door zonlicht of een UVA lamp beschenen dan krijg je fotokatalyse. Fotokatalyse is een van de meest effectieve manieren om ruimtes en oppervlaktes te desinfecteren.

Titanium dioxide is de op 9 na meest voorkomende stof op aarde. De coating met Titanium dioxide nanodeeltjes die YellowBee levert werkt als een coating. Wordt de coating beschenen door UVA licht dan komt een proces op gang dat fotokatalyse wordt genoemd. Dit proces werkt desinfecterend. 

De leverancier van dit innovatieve YellowBee product is er in geslaagd de werkzame Titanium dioxide heel klein te maken (0,000.000.001 meter), we spreken dan van nanodeeltjes. Hierdoor ontstaat per gram een zeer groot oppervlak. Deze nanodeeltjes zijn opgelost in een concentratie van 1,4% opgelost in water. De coating is makkelijk met behulp van een spuitbus op ieder oppervlak aan te brengen. Als het water is verdampt blijft een voor altijd werkende onzichtbaar laagje Titanium dioxide achter. Onder invloed van onschadelijk UVA licht komt het natuurlijke katalysatie proces (fotokatalyse) op gang waardoor virussen, bacteriën, schimmels en andere schadelijke stoffen en potentiële ziektekiemen worden vernietigd.

De speciale TiO2-nanocoating, die op alle oppervlakken en objecten in een kamer kan worden gespoten, zorgt voor fotokatalytische desinfectie op alle door UVA aangestraalde oppervlakken. Fotokatalytische desinfectie is vergeleken met andere desinfectie methodes zeer effectief. De nano-coating kan ook worden aangebracht op objecten die direct zonlicht krijgen, zoals winkelpasjes, deurklinken, winkelwagentjes, in die gevallen is eigenlijk de coating niet nodig omdat zonlicht ook voor een deel UVA licht is.

Wanneer de TiO2 spray op een mondkapje of gelaadsmasker wordt gespoten zal het desinfecteren tijdens het wandelen buiten. Met andere woorden het werkt ook onder invloed van buitenlicht en of zonlicht.

De desinfectie vindt plaats vanaf een afstand van de lamp of zon op alle gecoate verontreinigde oppervlakken. Het is gebaseerd op interactie tussen de katalysator en UVA-licht. De TiO2-katalysator is inert, dat betekent dat de stof nergens mee reageert. Het wordt al tientallen jaren gebruikt als kleurstof in de voedingsindustrie. De stof is Europees goedgekeurd (E171). Het wordt gebruikt als witmaker in papier, tandpasta, cosmetica en zonnebrandcrème. De EU heeft het gebruik van TiO2 in 2016 opnieuw geëvalueerd. Conclusie in mei 2020: TiO2 heeft weinig tot geen effect op het menselijk lichaam, ongeacht de grootte.

TiO2 wordt normaal gesproken geleverd als poederdeeltjes van 10 micron. Goed voor 0,16 m2 oppervlakte per gram. 1 micron deeltjes = 1,6 m2 / gram. Het door ons gebruikte 20 nanometer deeltje in de TiO2-coating op waterbasis is gelijk aan 81m2 per gram. Hierdoor is de fotokatalytische efficiëntie per m2 506 keer effectiever. 

De coating droogt onzichtbaar op. Echter voor diepzwarte oppervlakken raden wij toch aan eerst een test te doen of er niet een klein beetje waas ontstaat.

Mocht u toch van de coating af willen is deze met een chloor oplossing weg te boenen.

Specificaties

Rubrieken
Referentienr. YGE60010

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0