Budget plug & play lijnverlichting

Betaalbare energiezuinige lijnverlichting (ook voor vochtige ruimtes en onderwater IP68)
Verlichting is vaak de sluitpost bij de inrichting van een gebouw.
A

Offerte aanvragen

Prijzen van LED en domotica producten fluctueren. Vraag daarom altijd offerte aan voor de beste (staffel)prijs. Een aanvraag is kosteloos en verplicht tot niets. YellowBee Nederland levert primair aan de zakelijke markt. Per product kan de minimum ordergrootte verschillen.
Budget plug & play lijnverlichting Budget plug & play lijnverlichting Budget plug & play lijnverlichting Budget plug & play lijnverlichting Budget plug & play lijnverlichting Budget plug & play lijnverlichting Budget plug & play lijnverlichting

Verlichting is vaak de sluitpost bij de inrichting van een gebouw. Op zich niet wenselijk maar omdat er veel behoefte is aan voordelige verlichting voor industriële en logistieke toepassingen en voor o.a. koeien en varkenstallen, algen reactoren (onderwarter) en plantenteelt (assymilatieverlichting) hebben we nog eens goed gekeken naar de dingen die lijnverlichting relatief duur maken.

Door alles goed onder de loep te nemen en creatief te zijn hebben we een nieuwe plug & play lichtlijn ontwikkeld die op veel plaatsen uitstekend dienst zal kunnen doen.

In samenwerking ontwikkeld nieuw product

YellowBee werkt samen met veel LED producenten. In de loop van de tijd hebben we vanuit YellowBee veel projecten gedaan waarbij werd gekozen voor lijnverlichting. Voor bepaalde gevallen waren we nog op zoek naar oplossingen met een scherpere prijs/kwaliteit verhouding dan tot nu toe beschikbaar in de markt. We zijn daarom het gesprek aangegaan met een aantal partners om een nieuwe lijnverlichting te ontwerpen.

Uitgangspunten nieuwe lijnverlichting

Dit waren onze uitgangspunten voor een nieuwe lijnverlichting met een gunstige prijs/kwaliteitsverhouding:

 • de nieuwste technologie;
 • hoog rendement dus veel licht en tegelijkertijd laag energieverbruik;
 • dimbaar;
 • zowel binnen als buiten te gebruiken, dus waterdicht IP68 (drukwaterdicht, lees hier over verlichting in vochtige en natte ruimtes en bijbehorende normeringen)  en ook in vochtige omgevingen en zelfs onder water te gebruiken;
 • bestand tegen chemicaliën zoals in ammoniak (NH3), waterstofsulfide (H2S) ook wel rotte eieren geur genoemd en
 • makkelijk te installeren.

Met deze uitgangspunten in gedachten is in eigen huis een nieuwe robuuste plug & play (dus erg makkelijk te installeren) lichtlijn ontwikkeld.

De lichtlijn

Het nieuw ontwikkelde product bestaat uit een zeer zware LEDstrip die is ingegoten in kunststof. Omdat we een 'plug and play' product wilden ontwerpen kozen we voor 3 standaard lengtes van 5, 10 en 25 meter. Korter is eigenlijk niet logisch omdat je niet meer over lijnverlichting kan spreken. Deze lengtes zijn opgerold, zodat transport makkelijk is en relatief goedkoop.

De uiteinden van de lichtlijnen zijn:

 • aan de ene kant voorzien van spatwaterdichte (IP68) afdichting en
 • aan de andere kant voorzien van een waterdichte stekker.

De ophanging

Om de lijnen recht op te hangen is een speciaal klemprofiel ontwikkeld die optioneel toegepast kan worden. De lichtlijn heeft een mee 'geëxtrudeerde' groef waar het profiel zich in vast zet. Afhankelijk van de lengte kan het profiel

 1. met kleine haakjes pendelend worden opgehangen of
 2. direct tegen plafond of wand met schroeven bevestigd worden.

Bij voldoende afname kunnen we tot 6 meter lengte profiel leveren. Maar onze voorkeur gaat uit naar delen van 1,66 meter. Die lengte is goed te transporteren en 3 profielen zijn samen 5 meter.

Stroomvoorziening, dimmen & plug & play installatie

De lichtlijnen werken op gelijkstroom en zijn zo gedimensioneerd dat het laatste LEDje op 25 meter afstand nog even veel licht geeft als het eerste. Om dit voor diverse lengtes lichtlijn te realiseren hebben we verschillende voedingen geselecteerd. Deze voedingen zijn ook weer voorzien van stekkers. Daardoor is de 230V installatie snel en zonder gereedschap te realiseren. Er is alleen een stopcontact nodig. 

De driver, de omvormer van 230 Volt wisselstroom naar gelijkstroom, kan voorzien worden van een 1-10Volt dimmer. Daardoor is iedere lichtbehoefte in te stellen.

We hebben drivers voor iedere lichtlijn, voor 2 lichtlijnen en zelfs voor 4 lichtlijnen van 25 meter.

Aansluitbekabeling

Om van de driver naar de verschillende lichtlijnen te gaan beschikken we ook over een groot gamma van waterdichte verlengkabels en T-splitsingen

Het voordeel van een driver die meerdere lichtlijnen aanstuurt is dat er maar weinig bekabeling nodig is en één grote driver is goedkoper dan meerdere kleintjes.

Lichtsoort

We maken deze lichtlijn in de fabriek van onze partner.  Standaard hebben we 4500/5000Kelvin op voorraad en ook een uitvoering voor assimilatieverlichting (toepassing van kunstlicht voor de plantengroei, toegepast in de tuinbouw, aanvullend op zonlicht. Planten kunnen zo langer assimileren, vandaar de naam, zie verder Wikipedia lemma assimilatieverlichting). Bij voldoende afname zijn andere lichtkleuren ook mogelijk.

We passen deze lichtlijn nu al veel toe in de agrarische omgeving: koeien- en varkensstallen, onderwater in algenreactoren, in de kas en tuinbouw als groei of wel assimilatieverlichting.

Toepassingsgebieden

Wij denken dat deze verlichting uitermate geschikt is voor:

 • onderwaterverlichting in o.a. bassins
 • verlichting voor koeienstallen
 • verlichting voor varkenstallen
 • verlichting voor in kippenhokken/stallen
 • verlichting voor in de tuinbouw/kassen

maar ook voor hele andere toepassingen in de zakelijke markt zoals:

 • studioverlichting
 • wasstraatverlichting
 • magazijnverlichting
 • buitenverlichting

Lichtlijnen voor verschillende situaties

Mocht deze verlichting uw interesse hebben gewekt neem dan contact op met YellowBee Nederland via deze website (of pak de telefoon). Wij werken graag de meest optimale configuratie uit.

Als onze nieuwe product niet de beste oplossing is dan zullen we dat aangeven. Wij voeren diverse andere merken lijnverlichting, ieder met specifieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Veelal zijn de kosten van die producten en de installatie ervan wat hoger maar er kunnen goede redenen zijn daarvoor te kiezen. In alle gevallen denken we graag mee en adviseren we op een transparante manier. We zoeken altijd samen met de fabrikanten naar de beste oplossing voor uw specifieke situatie.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0