LED kansen voor kantoren met magazijn

Fijner werklicht en besparen op vervanging en energie
Voor gebouwen met kantoor en magazijn (disitributiecentra) zijn er veel LED kansen. De aanzienlijke langere levensduur zorgt voor grote besparingen op onderhoudskosten in hoge ruimtes. Energieverbruik daalt ook en het licht van LED lampen is veel prettiger om in te werken.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

Voor een kantoor met magazijn, werkplaats of productieruimte is het interessant om over te stappen op LED verlichting. Vaak worden er TL lampen gebruikt in kantoor en magazijn. Lampen hangen in magazijnen en distributiecentra vaak op flinke hoogte. De kosten om kapotte TL-buizen of gasontladingslampen te vervangen zijn extra hoog omdat gewerkt moet worden met een hoogwerker en extra beveiligingsmaatregelen voor onderhoudspersoneel.

Langere levensduur verlaagt vervangingskosten aanzienlijk

LED buizen hebben een veel langere levensduur, buizen van goede kwaliteit (zoals de buizen in het assortiment van YellowBee) gaan vijf keer langer mee dan TL buizen. Een retrofit LED buis vervangt de TL buis één-op-één. Als de armatuur niet te oud is kan dit zonder verdere aanpassingen.

Aanschafkosten snel terugverdiend

De aanschafkosten van de LED buis zijn sneller terugverdiend omdat aanzienlijk wordt bespaard op energieverbruik (ten minste 50% t.o.v. conventionele buis, in disributiecentra en veel magazijnen is vaak sprake van veel branduren, 70 of meer per week) en daarnaast de onderhoudskosten dalen omdat de buizen minder vaak hoeven te worden vervangen.

High bay vervangt TL

LED buizen in hoge ruimtes kunnen ook worden vervangen door high-bay LED lampen. Eén high-bay lamp vervangt vaak 8 TL-buizen, zo wordt een aanzienlijke besparing bereikt.

Systeemplafonds: LED panelen interessant als vervanger TL buizen

In de kantoor ruimtes kom je vaak systeemplafonds tegen waar TL armaturen van 60cm of 120cm in zitten. Deze kunnen worden vervangen door LED TL buizen of het gehele armatuur kan worden vervangen door een LED paneel.

Fijner licht om bij te werken

Behalve de besparingen op energie- en onderhoudskosten is een groot voordeel dat LED buizen en panelen veel fijner licht geven om in te werken. Er is geen trilling zoals bij een TL buis (die gaan aan/uit met hoge frequentie, niet waarneembaar voor het menselijk oog maar veroorzaakt wel vermoeidheid), Mensen worden op het werk minder vermoeid, het voelt rustiger aan. LED zorgt ook voor een veel betere kleurweergave dan TL.

Gasontladingslampen (450W) te vervangen door LED (125W) en toch meer licht

In hallen en magazijne komen ook nog veel gasontladingslampen voor. Dit zijn vaak grote ronde armaturen met 1 lamp erin met een verbruik van 450W. Dergelijke lampen zorgen voor een hoge piek in het verbruik bij het inschakelen en de lichtopbrengst is gegeven het verbruik veel lager dan een goede LED high bay lamp. Deze verbruikt maar 125W, heeft een hogere lichtoprbrengst en gaat veel langer mee. Ook hier geldt dat de vervangingskosten van lampen in hoge magazijnen die intensief worden gebruikt vaak hoog zijn, dan is minder vaak vervangen dus ook een extra voordeel.

Lichtplan op maat en installatie

YellowBee Nederland adviseert graag. Wij maken een lichtplan op maat en zorgen desgewenst ook voor installatie

LED kansen voor kantoren met magazijn

Extra info

YellowBee Nederland

Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0