Case: drukkerij Dekkers en van Gerwen

Besparing energieverbruik € 50.000
Yellow bee heeft in 2013 in samenwerking met Zeldenrust Techniek een een drukkerij verlicht met energiezuinige LED verlichting. De besparing op energieverbruik loopt tijdens de te verwachten levensduur op tot een halve ton. Ondertussen zijn de drukkers blij met de kwaliteit van het licht.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

19 high bay lampen vervangen 150 TL buizen

Er hingen ongeveer 150 TL buizen van 150cm in de drukkerij. Deze TL buizen zijn vervangen door 19 high-bay LED lampen, dat zijn grote, kelkvormige lampen die een hoge lichtopbrengst geven en heel geschikt zijn voor hoge productieruimtes.

Daglicht

In een drukkerij is goed licht uiteraard erg belangrijk dus is gekozen voor de daglicht variant van 6500Kelvin. De drukkers kunnen bij dit licht de kleuren, contrast en kwaliteit van het werk dat wordt of is gedrukt het best beoordelen.

Besparingen

Dekkers en Van Gerwen heeft niet alleen beter werklicht maar heeft ook een grote besparing weten te realiseren, Ten opzichte van de oude situaties met TL wordt nu 77% op het energieverbruik bespaard. In financiële termen vertaalt zich dit naar een besparing van € 4.200,- per jaar. De investering van ongeveer € 12.500,- is ruim binnen de drie jaar terugverdiend. Omdat de lampen zeker 10 jaar probleemloos kunnen branden zijn de jaarlijkse besparingen na het derde levensjaar maximaal voelbaar. De totale besparingen t.o.v. de oude situatie zullen gedurende de levensduur van deze lampen oplopen tot € 50.000.

Goed werklicht

De klant en zijn drukkers die er werken geven ondertussen aan zeer tevreden te zijn met de kwaliteit van het werklicht. Drukkerij Dekker van Gerwen schrijft zelf op de eigen website ook over de overgang van TL-buizen naar LED alternatieven.

 
Totale besparing  € 50.000,-
Investering € 12.500,-
Terugverdienperiode < 3 jaar

 

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0