Case: moderne verlichting bedrijfshal helpt bij steeds preciezer werken

Investering Labo in LED past bij ambities metaalbewerkingsbedrijf
Labo is een metaalbewerkingsbedrijf gespecialiseerd in ‘verspanende technieken en modulebouw’. Bij Labo moet steeds nauwkeuriger worden gewerkt - soms mogen afwijkingen niet groter zijn dan een duizendste millimeter - en automatisering en high-tech productiemiddelen spelen een hoofdrol op de werkvloer. Goede werkomstandigheden en verlichting zijn daarbij van groot belang. YellowBee mocht bijdragen aan modernisering van de gebouwen met slimme LED oplossingen van Luminaid.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

Modern maakbedrijf

Labo Mechanische Bewerking B.V. opereert in de  fijnmechanische maakindustrie. De kleinmetaal sector is weer in opkomst na wat lastigere jaren, zo was in september 2016 nog te lezen in de Volkskrant in het artikel 'met de veelzeggende kop 'Kleinmetaal draait weer als stille motor economie'. Het familiebedrijf Labo in Geldrop doet het goed sinds 1985 en heeft de ambitie om die lijn in de toekomst door te trekken. Het bedrijf ziet de volgende zaken als belangrijk om succesvol te zijn in de komende jaren:

  • van het begin af aan meedenken en mee-ontwikkelen met de klant en prototypes ontwikkelen in de goed geoutilleerde werkplaats
  • automatisering en investering in high-tech apparatuur moeten bijdragen aan hoge kwaliteit en precisie enerzijds en efficiency anderzijds
  • korte doorlooptijden en lage kosten door goede samenwerking in de (logistieke) keten

Slimme LED draagt bij aan goede werkomstandigheden

Labo is als succesvol familiebedrijf gewend vooruit te kijken en niets aan het toeval over te laten. Modernisering van de gebouwen was nodig om de juiste werkomstandigheden te creëren. De eisen worden steeds hoger wat betreft precisie en constante kwaliteit. Afwijkingen mogen niet meer dan een duizendste van een millimeter zijn, als je bijvoorbeeld aan hoogwaardige industrie in Duitsland wilt leveren. Goede verlichting is essentieel om nauwkeurig te werken. De armaturen die tot voor kort bij Labo werden gebruikt waren verouderd, de lampen gaven onvoldoende licht en moesten worden vervangen.

Heel veel licht nodig bij industrieel werk

Labo stelde  zeer hoge eisen aan de hoeveelheid licht (de lichtopbrengst) van nieuwe verlichting.  De eis was om precies te zijn meer dan 500 lux (lux is de eenheid voor verlichtingssterkte, uitleg hier). YellowBee stelde om verschillende redenen voor om te kiezen voor armaturen van Luminaid. In dit geval gaat het om de zogenaamde Datalux.IQ lijn van dit Nederlandse bedrijf, gevestigd in Roosendaal (met vestigingen in België en Hongarije). Dit is zogenaamde ‘lijnverlichting’, heel geschikt voor industriële toepassingen.

Waarom deze verlichtingsoplossing?

  • De lijnverlichting van Luminaid heeft een erg hoge lichtopbrengst, veel licht dus.
  • De lichtspreiding is erg goed, deze lampen zorgen voor heel gelijkmatig licht. Dat is erg belangrijk bij bijvoorbeeld kwaliteitscontrole.
  • Installatie is eenvoudig door de modulaire opbouw, feitelijk is het een ‘kliksysteem’. De lichtlijn is geintegreerd in een buis die makkelijk is om op te hangen, de modules zijn gemakkelijk aan elkaar te koppelen.
  • Verlichting is gemakkelijk te combineren met andere functies. Deze kunnen met weinig moeite en onzichtbaar worden geïntegreerd. Dat betekent dat er makkelijk een noodstroomvoorziening is toe te voegen maar ook bewegingsmelders, WIFI, camera’s, stopcontacten, radar en deze lijst van te integreren functies is niet uitputtend.

'Gemakkelijke montage' concreet gemaakt.

Het is makkelijk gezegd dat iets makkelijk is op te hangen en monteren. Om deze uitspraak concreter te maken kunnen we zeggen dat het montageteam van YellowBee 2 dagen met 2 man bezig is geweest om in de hal van 35 bij 40 meter de oude lichtlijnen te verwijderen en de nieuwe verlichting op te hangen.

En verder....

  • Wij vertellen graag meer over deze en andere verlichtingsprojecten voor bedrijfshallen, werkplaatsen en andere industriële projecten waarin voor LED werd gekozen. Benader ons via deze website (formulier) of bel gerust. Wij werken zo veel mogelijk met concrete business cases waarin het rendement of ander voordeel van een (LED) oplossing heel duidelijk naar voren komt nog voordat het project van start gaat.
  • Bezoek de website van Labo Mechanische Bewerking B.V. voor informatie over het bedrijf.
  • Luminaid heeft een uitgebreide site over LED met daarop specifieke informatie over producten voor toepassing in de industrie. YellowBee Nederland en Luminaid werken regelmatig samen. Een van de redenen is dat YellowBee steeds vaker LED combineert met slimme automatisering (domotica). In 2016 is de domotica-onderneming van Toon Stappers die eerst werd gevoerd onder de naam Zelenko volledig samengevoegd met YellowBee Nederland BV. Nu is er nog meer kennis over verlichtingsprojecten maar ook over combinaties met intelligente automatiseringsoplossingen en 'Internet of Things (IoT) projecten.

 

YellowBee Nederland

Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0