Datalux.IQ lichtlijn

Gelijkmatig licht in bedrijfshallen en industrie
De Datalux.IQ lichtlijn zorgt voor hele gelijkmatige verlichting. Deze verlichting is ingebouwd in ronde buizen die eenvoudig aan elkaar te 'klikken' zijn. Installatie van deze verlichtingslijn is op deze manier een stuk makkelijker dan veel andere industriële verlichting. De armatuur is voorbereid om er allerlei zaken in te integreren. Een aantal daarvan heeft met verlichting te maken, zoals dimmers en noodvoedingen. Maar in de buizen kunnen bijvoorbeeld ook beveiligingscamera's, luidspreker en bewegingssensoren worden opgenomen.

Gelijkmatig licht

Datalux.IQ van Luminaid is een nieuw verlichtingsconcept. De uitgangspunten zijn zorgvuldig gekozen en wijken af van wat je elders veel ziet in industriële verlichting. LED lampen hebben een hoge lichtopbrengst. Wat je daarom veel ziet in grote, industriële ruimtes en hallen is dat LED lampen vrij ver uit elkaar worden gehangen. Nadeel daarvan is dat het een onrustig beeld geeft, de verlichting is niet overal hetzelfde. De lijnverlichting van Datalux geeft juist licht over de volle lengte van de buizen. Dat zorgt voor een zeer gelijkmatig lichtbeeld, zonder schaduweffecten en nagenoeg zonder verblinding.

Geschikt voor verschillende hoogtes (2,5 - 14 meter)

Op de LED's kunnen verschillende lenzen toegepast worden, zodat de Datalux.IQ lichtlijn op hoogtes tussen de 2,5 en 14 meter toegepast kan worden. Dat maakt deze oplossing erg geschikt voor bijv. lange parkeergarages, magazijnen of fabriekshallen. 

Stof- en waterdicht dus geschikt vor HACCP gecertificeerde ruimtes

Het armatuur is van UV-gestabiliseerd polycarbonaat gemaakt. De armatuur is zowel IP65 als IK10 gecertificeerd. Hierdoor is het Armatuur compleet stof en waterdicht en ook nog slagvast. Door haar ronde vorm blijft er geen stof op het armatuur liggen. Dit maakt het armatuur ook geschikt voor de HACCP gecertificeerde ruimtes in de voedingsindustrie.

Zuinig met energie

Door toepassing van de nieuwste LEDs en een zeer goede koeling is een 180 Lm/Watt verhouding gerealiseerd. Dat betekent dat de verlichting heel weinig energie verbruikt. Ten opzichte van veel gangbare verlichting in de industrie zijn de besparingen erg groot.

Installatie zo eenvoudig mogelijk gemaakt.

De Datalux.IQ oplossing bestaat uit ronde buizen die makkelijk zijn te verbinden met een kliksysteem. De elektrische voeding zit aan een kant..Speciale beugels laten zich 360 graden om de buis laten klikken. Ze kunnen zowel direct tegen het plafond of wand worden bevestigd als aan kabels worden gehangen. Speciale in hoogte verstelbare kabels kunnen worden meegeleverd (optioneel). Standaard kunnen allerlei functies worden geintegreerd in de buizen van de Datalux.IQ armaturen. Zo is er de mogelijkheid om de ruimte tegelijk met installatie van de verlichting te voorzien van ethernet en audio bekabeling.

Samen zorgt dit ervoor dat installatie eenvoudig en dus goedkoop is. Dat is een extra voordeel in veel bedrijfshallen, magazijnen en andere werkplaatsen en industriële ruimtes, waar de plafonds vaak hoog zijn. Onderbreken van productietijd kan ook kostbaar zijn dus is het prettig als installatie snel kan gebeuren.

Functies die zijn te integreren

Hierna genoemde zaken zijn allemaal geïntegreerd te regelen met deze lijn van Luminaid:

 • passive infra-rood sensoren, voor de meest efficiënte energiebesparing
 • 360-graden camera, met standaard ONVIF protocol bestuurbaar
 • speaker, voor intercom, radio of muziek
 • Wifi hotspot, volledige wifidekking in iedere ruimte
 • ethernet en power hub om overal digitale werkplekken te creëren.
 • Verlichtings tray voor het aangeven van nooduitgangen of vluchtroutes
 • Noodstroomvoorziening (powerbank) zodat de complete lichtlijn op een lage lichtoutput minimaal één uur kan blijven branden als de stroom uitvalt
 • 1-10 Volt of Dali dimbaar

 

 

  Offerte aanvragen

  Prijzen van LED en domotica producten fluctueren. Vraag daarom altijd offerte aan voor de beste (staffel)prijs. Een aanvraag is kosteloos en verplicht tot niets. YellowBee Nederland levert primair aan de zakelijke markt. Voor onze producten geldt een minimum ordergrootte van minimaal 6. Per product kan de minimum ordergrootte verschillen.
  230 Volt 50.000 Koel wit 5.000 Kelvin Natuurlijk wit 4.000 Kelvin Warm wit 3.000 Kelvin A 5 jaar fabrieksgarantie 40°

  Specificaties Datalux.IQ lichtlijn

  Verbruik
  Volt
  Fitting
  nvt
  Branduren
  Lichtkleur
  Energielabel
  A
  Lichtsterkte
  Dimmer
  Garantie
  Lichthoek
  Afmetingen
  Overige kenmerken
  Datalux.IQ lichtlijn
  Datalux.IQ lichtlijn
  Datalux.IQ lichtlijn
  Datalux.IQ lichtlijn
  Datalux.IQ lichtlijn
  Datalux.IQ lichtlijn
  Datalux.IQ lichtlijn
  Datalux.IQ lichtlijn
  Datalux.IQ lichtlijn
  Ormco is een groothandel in tandtechnische producten die worden gebruikt door orthodontisten. Omdat het bedrijf duurzaamheid belangrijk vindt wordt er verbouwd om het gebouw te verduurzamen. YellowBee mag een bijdrage leveren door LED lijnverlichting te installeren in de die zorgt voor aanzienlijke energiebesparing. De gekozen modulaire verlichtingslijn integreert ook camera’s, speakers en noodvoedingen. Het gaat om verlichting in een serverruimte en de bedrijfshal van een distributiecentrum.
  Labo is een metaalbewerkingsbedrijf gespecialiseerd in ‘verspanende technieken en modulebouw’. Bij Labo moet steeds nauwkeuriger worden gewerkt - soms mogen afwijkingen niet groter zijn dan een duizendste millimeter - en automatisering en high-tech productiemiddelen spelen een hoofdrol op de werkvloer. Goede werkomstandigheden en verlichting zijn daarbij van groot belang. YellowBee mocht bijdragen aan modernisering van de gebouwen met slimme LED oplossingen van Luminaid.
  Deze datalux.IQ Sensor is direct in de lichtlijn te integreren. Zodra mensen in de ruimte zijn gaat de verlichting branden en deze gaat pas weer uit als de personen de ruimte een bepaalde tijd (instelbaar) hebben verlaten. De meest ideale situatie om nog meer energie te besparen en het comfort te verhogen. Ook zijn er geen schakelaars meer nodig wat uw elektrische installatie aanzienlijk goedkoper maakt.
  Met de Datalux.IQ Camera heeft u altijd perfect verlichte beelden van de ruimtes ideaal om iedere situatie in de gaten te houden. In de Datalux.IQ zijn alle benodigde ethernet verbindingen standaard geïntegreerd. Hierdoor kunnen zeer snel meerdere camara's in het systeem opgenomen worden. De camera's kunnen zeer makkelijk worden aangestuurd met het standaar ONVIF protocol of verschillende streaming oplossingen zijn mogelijk.
  Deze module is voorzien van een krachtige speaker, volledig IP 65 uitgevoerd en heeft ondanks zijn kleine afmetingen een verrassend goede geluidskwaliteit. Uw audioboodschappen zijn met deze Datalux.IQ speaker altijd duidelijk en zuiver te horen en de muziekbeleving is van zeer hoge kwaliteit. Deze oplossing is ideaal voor magazijn, kantoor of werkplaats.
  Met de Datalux.IQ WIFI Accespoint module kunt u uw draadloos netwerk uitbreiden met een extra toegangspunt. In de Datalux.IQ armaturen is de databekabeling standaard aanwezig. Daarom is een goed dekkend draadloos netwerk gemakkelijk te installeren en flexibel uit te breiden. Perfect voor bijvoorbeeld een vergaderruimte of op de werkvloer in fabriekshal of magazijn. Geen gedoe met netwerkkabels en een perfect dekkend draadloosnetwerk voor de laptop en alle draadloos communicerende logistieke apparaten. Het tronic Wifi accespoint is volledig naar wens te configureren.
  Met de Datalux.IQ Tronic vluchtweg signalering met geïntegreerde verlichting is in geval van nood de nooduitgang en vluchtroute duidelijk zichtbaar. Omdat de DATALUX.IQ lichtlijn meestal aan het plafond wordt gemonteerd is dit de ideale locatie en de goedkoopste oplossing voor noodverlichting.
  Met dit Datalux.IQ workpoint heeft u een flexibele ethernet/power hub, waarmee u direct apparatuur in uw ICT netwerk kunt opnemen. U heeft met dit product een module stroom of ethernet en tegelijkertijd goede verlichting. Kabelgoten aan muur/plafond zijn niet meer nodig met deze ïntegreerde oplossing.

  Informatie aanvragen?

  Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
  Ja ik wil meer weten

  YellowBee nieuwsbrief

  Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
  Preview & inschrijven

  Adresgegevens

  YellowBee Nederland
  Amersfoortsestraat 61
  3769 AE Soesterberg

  Telefoon 085 - 0473727
  E-mail: info@yellow-bee.nl

  YellowBee bv © 2017 - 2019. Alle rechten voorbehouden.
  Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

  Ready for Online Business
  1
  0
  0