Datalux.IQ lichtlijn

Gelijkmatig licht in bedrijfshallen en industrie
Deze lichtlijn zorgt voor hele gelijkmatige verlichting.
230 Volt 50.000 Koel wit 5.000 Kelvin Natuurlijk wit 4.000 Kelvin Warm wit 3.000 Kelvin A 5 jaar fabrieksgarantie 40°

Offerte aanvragen

Prijzen van LED en domotica producten fluctueren. Vraag daarom altijd offerte aan voor de beste (staffel)prijs. Een aanvraag is kosteloos en verplicht tot niets. YellowBee Nederland levert primair aan de zakelijke markt. Per product kan de minimum ordergrootte verschillen.
Datalux.IQ lichtlijn Datalux.IQ lichtlijn Datalux.IQ lichtlijn Datalux.IQ lichtlijn Datalux.IQ lichtlijn

Deze lichtlijn zorgt voor hele gelijkmatige verlichting. Deze verlichting is ingebouwd in ronde buizen die eenvoudig aan elkaar te 'klikken' zijn. Installatie van deze verlichtingslijn is op deze manier een stuk makkelijker dan veel andere industriële verlichting. De armatuur is voorbereid om er allerlei zaken in te integreren. Een aantal daarvan heeft met verlichting te maken, zoals dimmers en noodvoedingen. Maar in de buizen kunnen bijvoorbeeld ook beveiligingscamera's, luidspreker en bewegingssensoren worden opgenomen.

Gelijkmatig licht

Datalux.IQ van Luminaid is een nieuw verlichtingsconcept. De uitgangspunten zijn zorgvuldig gekozen en wijken af van wat je elders veel ziet in industriële verlichting. LED lampen hebben een hoge lichtopbrengst. Wat je daarom veel ziet in grote, industriële ruimtes en hallen is dat LED lampen vrij ver uit elkaar worden gehangen. Nadeel daarvan is dat het een onrustig beeld geeft, de verlichting is niet overal hetzelfde. De lijnverlichting van Datalux geeft juist licht over de volle lengte van de buizen. Dat zorgt voor een zeer gelijkmatig lichtbeeld, zonder schaduweffecten en nagenoeg zonder verblinding.

Geschikt voor verschillende hoogtes (2,5 - 14 meter)

Op de LED's kunnen verschillende lenzen toegepast worden, zodat de Datalux.IQ lichtlijn op hoogtes tussen de 2,5 en 14 meter toegepast kan worden. Dat maakt deze oplossing erg geschikt voor bijv. lange parkeergarages, magazijnen of fabriekshallen. 

Stof- en waterdicht dus geschikt vor HACCP gecertificeerde ruimtes

Het armatuur is van UV-gestabiliseerd polycarbonaat gemaakt. De armatuur is zowel IP65 als IK10 gecertificeerd. Hierdoor is het Armatuur compleet stof en waterdicht en ook nog slagvast. Door haar ronde vorm blijft er geen stof op het armatuur liggen. Dit maakt het armatuur ook geschikt voor de HACCP gecertificeerde ruimtes in de voedingsindustrie.

Zuinig met energie

Door toepassing van de nieuwste LEDs en een zeer goede koeling is een 180 Lm/Watt verhouding gerealiseerd. Dat betekent dat de verlichting heel weinig energie verbruikt. Ten opzichte van veel gangbare verlichting in de industrie zijn de besparingen erg groot.

Installatie zo eenvoudig mogelijk gemaakt.

De Datalux.IQ oplossing bestaat uit ronde buizen die makkelijk zijn te verbinden met een kliksysteem. De elektrische voeding zit aan een kant..Speciale beugels laten zich 360 graden om de buis laten klikken. Ze kunnen zowel direct tegen het plafond of wand worden bevestigd als aan kabels worden gehangen. Speciale in hoogte verstelbare kabels kunnen worden meegeleverd (optioneel). Standaard kunnen allerlei functies worden geintegreerd in de buizen van de Datalux.IQ armaturen. Zo is er de mogelijkheid om de ruimte tegelijk met installatie van de verlichting te voorzien van ethernet en audio bekabeling.

Samen zorgt dit ervoor dat installatie eenvoudig en dus goedkoop is. Dat is een extra voordeel in veel bedrijfshallen, magazijnen en andere werkplaatsen en industriële ruimtes, waar de plafonds vaak hoog zijn. Onderbreken van productietijd kan ook kostbaar zijn dus is het prettig als installatie snel kan gebeuren.

Functies die zijn te integreren

Hierna genoemde zaken zijn allemaal geïntegreerd te regelen met deze lijn van Luminaid:

 • passive infra-rood sensoren, voor de meest efficiënte energiebesparing
 • 360-graden camera, met standaard ONVIF protocol bestuurbaar
 • speaker, voor intercom, radio of muziek
 • Wifi hotspot, volledige wifidekking in iedere ruimte
 • ethernet en power hub om overal digitale werkplekken te creëren.
 • Verlichtings tray voor het aangeven van nooduitgangen of vluchtroutes
 • Noodstroomvoorziening (powerbank) zodat de complete lichtlijn op een lage lichtoutput minimaal één uur kan blijven branden als de stroom uitvalt
 • 1-10 Volt of Dali dimbaar

 

 

  Informatie aanvragen?

  Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
  Ja ik wil meer weten

  YellowBee nieuwsbrief

  Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
  Preview & inschrijven

  Adresgegevens

  YellowBee Nederland
  Amersfoortsestraat 61
  3769 AE Soesterberg

  Telefoon 085-0473727
  E-mail: info@yellow-bee.nl

  YellowBee bv © 2022. Alle rechten voorbehouden.
  Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

  1
  0
  0