Over het YellowBee team

LED experts en partners in energie besparing
YellowBee wordt geleid door een ervaren team ondernemers en gedreven professionals. Wij hebben deskundigheid in huis op het gebied van intelligente LED verlichting, gebouw- en huisautomatisering (domotica) en Internet of Things (IoT) toepassingen. We onderzoeken vooraf of er een sterke business case is en voeren alleen projecten uit als de bijdrage duurzaam en goed van kwaliteit is. YellowBee is importeur en expert partner van het Zwitserse DigitalSTROM. We hebben een netwerk van installateurs die de juiste kennis en ervaring hebben en breiden ons netwerk voortdurend uit.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

Beoordeel YellowBee op de projecten en business cases

YellowBee heeft veel geslaagde projecten bedacht en uitgevoerd. Ons succes begint bij onze professionals met diepgaande kennis van LED technologie, energiebesparing, slimme gebouwautomatisering en domotica. Wij hebben een sterke drive om continu te innoveren en de beste oplossingen te vinden voor onze klanten. Duurzaamheid, besparing op energiekosten en installie en onderhoudskosten zijn voor ons belangrijke doelen. We hebben in de loop van de jaren heel wat goede projecten gerealiseerd voor bepaalde soorten klanten. Op deze site delen we een groeiend aantal business cases die we graag herhalen omdat we trots zijn op de resultaten en omdat we veel specifieke kennis hebben opgedaan die we zo steeds weer kunnen benutten.

LED verlichting is soms ingewikkeld... maar wij maken het eenvoudig

Bij conventionele lampen krijgt u te maken met een beperkt aantal variabelen, waaronder het voltage, wattage, of de lamp helder of mat is, al of niet dimbaar, eventueel de lichthoek. Voor LED verlichting zijn dat er al gauw 20 of meer variabelen, waaronder variabelen die niet iedereen kent als powerfactor, CRI, aantal lumen, de levensduur in branduren. Alleen bij de juiste keuzes zullen de voordelen van LED volledig tot hun recht komen en voorkomt u bijvoorbeeld dat uw LED lampen interfereren met de netspanning. Dus is kennis van elektrotechniek belangrijk, evenals een juiste uitvoering van de installatie. Onze mensen kunnen beoordelen of de aannames en de uitvoering van de installatie kloppen en certificaten uitgeven voor de elektrotechnische normen NEN 1010 en NEN 3140. Als mogelijk reiken we u als klant ook de middelen aan om zelf keuzes en afwegingen te maken. Zo houdt u alles in eigen hand en spaart u vaak kosten. U kunt bij ons in veel gevallen zelf 'LED kansen spotten'. Met online scans en selfservice tools bieden wij ondersteuning bij uw keuze.

Domotica, IoT en gebouwautomatisering

Veel mensen zijn niet vertrouwd met begrippen en mogelijkheden van domotica, het 'Internet of Things' en gebouwautomatisering. Ook is er soms rond bepaalde begrippen sprake van een zekere 'hype'

Onze mensen en hun expertise

Met trots presenteren wij ons kernteam van ervaren specialisten. Wij bieden kennis en ervaring op de volgende gebieden:
opstellen en uitvoeren van plannen voor LED verlichting en energiebesparing

 • wereldwijd testen en inkopen van LED technologie en LED verlichtingsoplossingen
 • energiebesparing en duurzaamheid
 • ombouwen van armaturen en ze geschikt maken voor LED
 • moderniseren en restaureren van verlichting, o.a. kroonluchters en appliques
 • gebouwautomatisering, binnenhuisklimaat en domotica, waarbij we veel ervaring hebben met woongebouwen, kantoren (vaak ook met ombouw), magazijnen en werkruimtes, horeca, monumenten (waaronder kastelen en kerken)
 • realisatie van elektrotechnische installaties
 • budgettering, kostenbeheersing, financiële planning en financiering
 • efficiënte (online) customer service en online kennismanagement

Onder onze regie werkt een uitgebreid netwerk van partners. Welke partners wij inzetten verschilt per project.

Algemeen directeur: Ing. Toon Stappers (1963)

Toon heeft altijd een fascinatie gehad voor techniek. Hij kijkt om zich heen en zoekt (technische) oplossingen, wat maakt dat collega's hem ook wel hun 'Willie Wortel' noemen. Na de HTS heeft hij productontwikkeling bij Jongerius en bij Philips gedaan. Daarna heeft hij zijn technische kennis verbreed als hoofd Techniek bij Nedstaal en in directie functies bij Otis Liften en de BAM. Vanaf begin 2000 werkt hij als zelfstandige professional en ondernemer in LED verlichting, energiebesparing- en opwekking en gebouwautomatsering. Tevens is hij een van de aanjagers voor smarthomes in de Benelux, meerder domoticamerken heeft hij naar Nederland gehaald, zoals digitalSTROM in 2012, Thermokon en vele andere.

Cases & kennis, catalogus, online tools: Eelco Kraefft (1965)/Calabi

YellowBee Nederland werkt nauw samen met Calabi in Amsterdam, sinds 2002 specialist in online sales en marketing en online learning. drs Eelco Kraefft (1965) als mede eigenaar van Calabi speelt een sleutelrol bij de ontwikkeling van YellowBee's visie op kennisdelen en het samenwerken in zakelijke netwerken in complexe, snel veranderende markten.

Ons netwerk van specialisten op vele terreinen

Onze teams die zorgen voor implementatie zijn vaak projectteams en gelegenheidsteams met verschillende specialisten. Wij werken samen met:

 • een groot aantal installateurs die onze specialistische kennis (waaronder onze inkoop- en marktkennis voor LED verlichting) en ervaring vaak goed weten in te zetten
 • gebouwbeheerders, VVE-beheerders en faciltaire afdelingen van bedrijven.
 • restaurateurs (met name bij projecten in monumentale panden en aan antieke kroonluchters)
 • professionals die diverse elektrotechnische keuringen uitvoeren
 • leveranciers en installateurs van andere installaties dan verlichting (bijvoorbeeld alarmsystemen, zonnepanelen, deurautomatisering)

Management, kennis en projecten: Erik van Leuken (1957)

Erik van Leuken heeft een lange staat van dienst als ondernemer en als specialist in vernieuwende technologieprojecten. Met Toon Stappers helpt hij ook installateurs om kennis op te doen over de nieuwe mogelijkheden van gebouwautomatisering, domotica en het zogenoemde 'Internet of Things' (vaak afgekort tot IoT). Erik heeft een scherp oog voor kostenbeheersing en het ontwikkelen van sterke business cases.

Mede-oprichter: Drs Willem Bierens de Haan (1951)

Willem heeft na de studie economie aan de Erasmus Universiteit gedurende vele jaren ( financiële) managementervaring opgedaan in de technische aannemerij bij Boskalis en Stork. Vanaf 2005 is hij zelfstandig ondernemer en investeert in kansrijke bedrijven. Willem combineert nieuwsgierigheid met een grote interesse in mensen. Met zijn uitgebreide netwerk en zijn enthousiaste -,  kritische- en integere houding is hij een belangrijke spil in de groeiambities van YellowBee Nederland.

Expert en monteur: Andre Zeldenrust (1979)

André werkt sinds 2000 als electronica monteur en technicus. Hij deed dit geruime tijd in dienst van een installatiebedrijf en in de afgelopen acht jaar als zelfstandige en ondernemer. In de loop van zijn carriére heeft André zich steeds meer gespecialiseerd in energiezuinige verlichting en duurzaamheid. Onlangs behaalde hij het certificaat voor inspecteur elektrische installaties - op basis van NEN 3140. De wens van André om duurzaamheid niet alleen zakelijk tot de norm te verheffen komt tot uiting in zijn (onbezoldigde) functie als projectmanager en secretaris bij de Stichting Duurzame Scholen. In de vrije tijd is André ook actief als DJ.

Importeur en expert partner van digitalSTROM

Toon Stappers is onder de naam Zelenko al vele jaren actief geweest als partner van digitalSTROM. Met Erik van Leuken is hij ook als trainer actief om installateurs en automatiseerders kennis te laten maken met de vele mogelijkheden van domotica en het 'Internet of Things' via het opleidingsinstituut voor domotica TnCP.

YellowBee Nederland

Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0