Sunbow: het betaalbare armatuur voor buitenverlichting

Met de Sunbow kunnen kantoren, monumenten en andere ruimtes gemakkelijk voldoen aan de eisen voor noodverlichting buiten.
De juiste buitenverlichting zorgt voor veiligheid rondom een gebouw, maar is in sommige gevallen zelfs verplicht als noodverlichting. Waar het voorheen erg prijzig kon worden om LED-buitenverlichting te plaatsen met sensoren, laat de Sunbow zien dat het ook betaalbaar kan. Het armatuur is verkrijgbaar in grijs en zwart en in vele verschillende lichtkleuren en -sterktes en met een keuze uit sensoren.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

Gemakkelijk te monteren en spatwaterdicht

De Sunbow blinkt uit in eenvoud. Het armatuur is zeer gemakkelijk en snel te monteren op wanden en tegen plafonds, wat de bruikbaarheid enorm vergroot. Het armatuur is sterk en robuust, waardoor het tegen een stootje kan. Ook voldoet de Sunbow aan de IP65 normering wat inhoudt dat het armatuur spatwaterdicht is. Zo hoeven beheerders zich geen zorgen te maken over te veel onderhoud aan het armatuur, zeker omdat de LED-verlichting vele malen langer meegaat dan traditionele verlichting.

De verschillende lichtkleuren en sterktes in de Sunbow

De Sunbow is standaard verkrijgbaar in 2700, 3000, 4000 en 6500 Kelvin, waardoor er gemakkelijk gekozen kan worden voor een iets warmere of juist een wittere kleur licht. Daarnaast zijn er veel keuzes in het aantal lumen, namelijk tussen de 1000 en 4700 lumen, met overeenkomende wattages tussen de 10 en 30 Watt. De Sunbow kan gemakkelijk uitgebreid worden met noodverlichting die altijd minimaal één uur blijft branden na het uitvallen van de stroom. Om het armatuur nog multifunctioneler te maken, kunnen er ook sensoren in aangebracht worden.

Schemersensor, radar of beide?

Het kan erg interessant zijn om de Sunbow ook uit te rusten met een sensor, zodat bespaard kan worden op de verlichting op het moment dat er niemand in de buurt is. Zo zijn er twee verschillende soorten sensoren mogelijk, die ook in combinatie met elkaar gebruikt kunnen worden. De eerste is de schemersensor die registreert hoe donker het buiten is en op een bepaald punt automatisch aanspringt.

De tweede soort sensor is een radar. De radar zit gemonteerd in het armatuur, waardoor het niet zichtbaar is aan de buitenkant. Het voordeel van de radar ten opzichte van een bewegingsmelder is dat het door het glas van de armatuur heen kijkt en ook door kunststoffen. Zo kan de radar al zien wanneer iemand achter een deur staat en de verlichting aanschakelen of op een hoger percentage zetten. Zo bespaart de Sunbow meteen energie: zonder beweging kan alle verlichting op 10% of 20% branden; wanneer er wel iemand naar buiten komt, gaat de verlichting voor 100% aan.

Vergroot het gevoel van veiligheid en bespaar ten opzichte van traditionele buitenverlichting

Wanneer iemand van binnen naar buiten loopt, is het prettig om de directe omgeving goed te kunnen zien. Of bij het binnenkomen voor zonsopkomst of na zonsondergang helpt de juiste verlichting om de sleutels te vinden of om op een veilige manier de ruimte te betreden. Daarom is buitenverlichting van groot belang, maar kan het 24/7 laten branden van TL-verlichting veel energie kosten. Dankzij de Sunbow is de initiële investering gering, terwijl snel bespaard kan worden op de energiekosten, zeker in combinatie met de juiste sensoren.

YellowBee Nederland

Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0