Eén aanspreekpunt voor deurautomatisering en verlichting in een woongebouw

Het beheer van verlichting en elektrotechnische installaties kan het makkelijkst bij één partij ondergebracht worden
Het beheer van woongebouwen kan op verschillende manieren plaatsvinden. Bij koopwoningen is er een VvE, bij huurwoningen is er een woningbouwcorporatie die de belangen van bewoners behartigt. Op welke manier dit ook is ingericht, voor de gebouwbeheerder is het prettig om de communicatie over onderhoud en beheer via vaste aanspreekpunten te laten verlopen.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

Is het intercomsysteem of de deurautomatisering aan vernieuwing toe?

Zoals elke elektronische aansluiting in een gebouw onderhevig is aan onderhoud, is dat bij de intercom niet anders. De meeste intercomsystemen gaan tussen de 20 en 30 jaar mee, zeker bij regulier periodiek onderhoud. Echter, de technologische ontwikkelingen zijn de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt, waarmee de vraag rijst of het huidige systeem nog afdoende is. Dankzij IP-verbindingen, domotica en IOT worden de mogelijkheden ook voor intercoms in woongebouwen ineens veel uitgebreider.

De afweging voor het upgraden van het deurbel-intercomsysteem

Een intercomsysteem dat bijna 30 jaar oud is, zal binnenkort vervangen moeten worden. Nu is de vraag op welke manier dit het beste kan gebeuren. Het is natuurlijk altijd mogelijk om het huidige systeem te vervangen door een modernere variant, maar wat als er meteen meer meegenomen kan worden? Zo is het heel gebruikelijk om ook een videoverbinding aan te brengen. Via een VoIP verbinding kan dan desgewenst vanaf elke locatie ter wereld bekeken worden wie er voor de deur staat. 

Een volgende stap is het inrichten van een locatie waar bezorgers hun pakketten in kunnen achterlaten. De bewoner is niet thuis, maar ziet vanaf de andere locatie dat de verwachte pakketbezorger voor de deur staat. Via de app kan de bewoner tegen de bezorger vertellen dat het pakket in de daarvoor bestemde ruimte achtergelaten kan worden. Voor de bezorger is het prettig dat de aflevering direct kan plaatsvinden en voor de bewoner is het fijn om het pakket bij thuiskomst meteen te kunnen ophalen.

Zowel verlichting als intercomsysteem onderbrengen bij YellowBee

YellowBee levert al jaren een flink aantal producten en diensten rond LED-verlichting in en om woongebouwen. VVE's, eigenaren en beheerders van woongebouwen maar ook zorginstellingen met woonfaciliteiten maken veel gebruik van de volgende producten en diensten rond LED verlichting en domotica:

  • Ombouwen van armaturen voor LED, bijvoorbeeld in portieken, entreehallen, trappenhuizen en liftruimtes en op galerijen. Bij het ombouwen kunnen ook sensoren worden ingebouwd, voorzieningen voor noodverlichting en andere 'slimme' domotica.
  • Leveren en installeren van nieuwe LED verlichting en armaturen voor woongebouwen op allerlei plaatsen in, aan en rondom het gebouw.
  • Oplossingen voor noodverlichting in woongebouwen. Accu's voor noodverlichting.
  • Verlichting - desgewenst met slimme sensoren - in gebouwen en parkeergarages om maximale besparingen te behalen. Dit kan gaan om lijnverlichting, LED buizen, LED panelen of andere geschikte oplossingen voor garages en kelderboxen.
  • Buitenverlichting en verlichting op parkeerplaatsen van woongebouwen, waaronder mesopische verlichting voor maximale veiligheid en zicht en een laag energieverbruik.
  • Keuringen (o.a. NEN 3140, desgewenst ook NTA 8220 door een SCIOS Scope 10 gecertificeerde professional), onderhoudsabonnementen voor verlichting en elektrotechnische installaties.

Nu ook oplossingen voor deurautomatisering en intercomsystemen

YellowBee levert en installeert ook oplossingen voor deurautomatisering en biedt ook onderhoudsdiensten voor zowel verlichting als deurautomatisering en intercomsystemen. Wij hebben toegang tot een landelijk netwerk van professionals die zich hebben toegelegd op de installatie en het onderhoud van deze intercomsystemen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden van vervanging van en onderhoud aan deze deurautomatiseringssystemen in samenhang met verlichting te bespreken.

 

Eén aanspreekpunt voor deurautomatisering en verlichting in een woongebouw Eén aanspreekpunt voor deurautomatisering en verlichting in een woongebouw Eén aanspreekpunt voor deurautomatisering en verlichting in een woongebouw Eén aanspreekpunt voor deurautomatisering en verlichting in een woongebouw Eén aanspreekpunt voor deurautomatisering en verlichting in een woongebouw Eén aanspreekpunt voor deurautomatisering en verlichting in een woongebouw Eén aanspreekpunt voor deurautomatisering en verlichting in een woongebouw Eén aanspreekpunt voor deurautomatisering en verlichting in een woongebouw Eén aanspreekpunt voor deurautomatisering en verlichting in een woongebouw Eén aanspreekpunt voor deurautomatisering en verlichting in een woongebouw

Gezocht op

Rubrieken

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0