Kwaliteit zoekt kwaliteit: nieuwe LED verlichting voor Noble House

Bij Noble House, een van de dertien gecertificeerde restaurateurs van Aston Martins en andere klassieke auto’s, heeft YellowBee nieuwe LED-verlichting aangebracht
Voor Noble House is de juiste verlichting van cruciaal belang. Het gaat dan om het mooi uitlichten van de Aston Martins, Jaguars en andere klassieke auto’s in de showroom, maar ook in de plaatwerkerij, werkplaats en magazijnen. De bestaande verlichting was sterk verouderd en had een dermate lage lichtopbrengst dat het de gedetailleerde werkzaamheden bemoeilijkte.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

YellowBee won het offertetraject voor Noble House dankzij het inventieve lichtplan

Noble House heeft in totaal aan zeven partijen gevraagd of ze een offerte wilden opstellen voor het vernieuwen van de verlichting in vrijwel het gehele pand. Waar de andere partijen het bestaande lichtplan als uitgangspunt hadden genomen, heeft YellowBee juist de lichtbehoefte op specifieke plekken in kaart gebracht. Zo ontstond er een nieuw lichtplan dat beter aansluit bij de benodigde hoeveelheid licht op die locaties. Dankzij deze benadering won YellowBee het offertetraject en kon er snel gestart worden met de implementatie.

Kwaliteit kiest voor kwaliteit

De producten waar Noble House mee werkt, zijn van de hoogste kwaliteit denkbaar. De mensen in de werkplaatsen zijn absolute vaklieden die maanden of soms zelfs jaren bezig zijn met de restauratie van een Aston Martin, Jaguar of andere klassieke auto in het hoogste segment. Juist daarom moet de verlichting in de showroom, werkplaatsen en kantoren ook van de hoogste kwaliteit zijn zodat de auto’s ofwel mooi uitgelicht worden of dat de vaklieden hun werk optimaal kunnen uitvoeren.

Verlichting in de showroom brengt extra allure

In de showroom is het belangrijk dat de auto’s de verlichting krijgen die ze verdienen. Door in het plafond CLS downlighters van 41W te gebruiken, staan de auto’s in het absolute middelpunt. Dankzij de egale verlichting en de natuurlijke lichtkleur trekken de prachtige auto’s alle aandacht.

Werkplaatsen moeten een fijne verlichting hebben voor het detailwerk

In de plaatwerkerij en de werkplaats zijn LED-tegels in het systeemplafond aangebracht om een heldere verlichting met een brede lichtstraal te realiseren. Dankzij de brede lichtstraal wordt de kans kleiner dat de restaurateur in zijn eigen schaduw of die van een ander werkt. In de werkplaats zelf is Datalux lijnverlichting van Luminaid aangebracht, welke juist een smalle lichtbundel tussen de bruggen laat vallen. Bovendien is er ook verlichting op de brug aangebracht zodat de onderkant van de auto goed wordt uitgelicht wanneer deze in de hoge stand staat.

Op kantoren en de centrale ruimtes kunnen documenten nu weer goed gelezen worden

Vooral in de kantoren was de verlichting dermate verslechterd dat het moeilijk werd om documenten goed te kunnen lezen. Daarom moest de verlichting ook daar goed afgestemd worden op de locatie en het gebruik ervan. Een combinatie van LED-tegels in het plafond en CLS verlichting zorgt ervoor dat de juiste lichtbeleving op de juiste plek is gerealiseerd en voor iedereen de juiste verlichting schijnt op de plek waar het nodig is. Bovendien kan men zelf de lichtkleur aanpassen, zodat een warmere of juist koelere lichtkleur naar wens kan worden ingesteld.

Met meer armaturen toch een besparing van 60% realiseren

Voor Noble House is het natuurlijk ook van belang dat de ecologische voetafdruk verkleind wordt. LED-verlichting verbruikt minder energie dan traditionele verlichting, dus deze verbeteringen zijn ook op een positieve manier terug te zien in de energierekening. In het lichtplan van YellowBee waren meer armaturen opgenomen dan het huidige lichtplan, maar dankzij de besparende kwaliteiten van LED-verlichting, wordt er onder aan de streep toch een energiebesparing van minimaal 60% gerealiseerd. Zo verbetert de techniek ook continu: de meest zuinige LED-tegels in de systeemplafonds zijn 26W en vervangen daarmee TL-verlichting van 80W. Hiermee wordt niet alleen energie bespaard, maar is de lichtbeleving ook nog eens beter.

Alle betrokkenen zijn bijzonder tevreden met de uitkomst

Iedereen die werkt bij, met of voor Noble House heeft zijn/haar waardering uitgesproken over de nieuwe verlichting. Voor de fotografen is dit nieuwe lichtplan een verademing omdat de auto’s nu op een perfecte manier uitgelicht worden. De mensen die op de kantoren werken, kunnen hun werkzaamheden uitvoeren onder voldoende verlichting, waardoor ze minder vermoeid raken. Maar het meest gelukkig zijn de vaklieden die nu in veel betere verlichting hun precisiewerk kunnen uitvoeren. De lichtbeleving is dermate verbeterd dat de lassers grappend zeggen dat ze nu in het hele pand goed zien als ze hun lasbril de hele dag ophouden.

 

Meer informatie

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0