Case entree appartementen Soest

Minder afval, energie en onderhoud door ombouw
In een appartementencomplex werd in opdracht van de VVE de verlichting met TL-buizen vervangen door LED. Armaturen zijn niet vervangen maar omgebouwd. LED heeft een erg lange levensduur en verbruikt minder energie. Er wordt veel bespaard op onderhoudskosten omdat de lampen - zoals vaak in entrees en trappenhuizen - hoog hangen. Besparingen over de hele levensduur zijn enorm.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

Duurzame oplossing door ombouwen (niet vervangen) armaturen

Deze oplossing is kostenefficiënt en duurzaam. De armaturen hoeven immers nog niet te worden afgeschreven maar kunnen door het ombouwen nog jaren mee. Er wordt niets onnodig weggegooid. Bewoners van dit complex dragen zo bij aan een beter milieu met minder onnodig afval en energieverbruik.

Overgang van TL lampen naar LED bespaart onderhoudskosten

De ronde TL-buizen die werden vervangen zijn vrij kostbaar. De VVE had hoge onderhoudskosten omdat de lampen op flinke hoogte hangen (tot ongeveer 10 meter) en gemiddeld 12 uur per dag branden. Bij dit aantal branduren moesten de TL-lampen om de 2 jaar worden vervangen. De LED lampen die nu zijn opgehangen hebben bij genoemde branduren een te verwachten levensduur van 13 jaar. In die lange periode hoeft geen onderhoud plaats te vinden aan de lampen.

Investering al na ruim een jaar terugverdiend

Met een investering van ongeveer € 550 (per entree, 6 lampen) kan 80% worden bespaard op energieverbruik. De totale besparing op energie en onderhoud samen is € 432 per jaar. Dit betekent dat de investering na ruim een jaar is terugverdiend.

Hoge besparingen over totale levensduur

Deze LED lampen vragen de komende 13 jaar geen onderhoud. De aanzienlijke besparing op onderhoudskosten die zo wordt bereikt kan worden opgeteld bij de besparing op energie. Samen tellen de besparingen over de te verwachten levensduur van de LED lampen op tot een gigantisch bedrag van € 5.786. Ook wordt er op deze manier 508 kg minder CO2 per jaar uitgestoten.

VVE ontzorgd

YellowBee heeft bij dit project de Vereniging van Eigenaren geheel kunnen 'ontzorgen'. In het voortraject is na bekijken van de situatie ter plekke een duidelijk plan gemaakt waarin de investeringen zijn voorgerekend en geplaatst tegenover de besparingen op energieverbruik en onderhoud. De milieueffecten zijn berekend. Er is geadviseerd bij het kiezen van lampen die de gewenste sfeer en lichtopbrengst geven in de entree van de appartementen. Zo kon de VVE tot een goed onderbouwde beslissing komen. YellowBee heeft ook de installatie - dus inclusief het ombouwen van de armaturen - aangeboden en uitgevoerd. Deze is uiteraard gedaan door deskundige, erkende installateurs.

 

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0