Case: appartementencomplex Sconfinato (VVE)

Geen energiekosten meer voor verlichting
Bij een Appartementencomplex in Nieuwegein heeft de VVE gekozen voor het vervangen van alle verlichting binnen en buiten door LED verlichting. Uit de besparing werden zonnepanelen betaald, het gebouw is qua verlichting nu energieneutraal.

In totaal zijn in de parkeergarage 80 TL-buizen vervangen door LED buizen In de buiten portieken zijn gloeilampen vervangen door E27 LED bulbs. Binnen zijn alle 100 plafondarmaturen vervangen door een LED oplossing.

Terugverdientijd 1 jaar

Dit leverde een besparing van 70.000KwH per jaar op. De investering  van € 25.000 is binnen een jaar terugverdiend. De jaren wordt dus de volle besparing van ongeveer € 25.000 gerealiseerd. De levenscuur van deze LED verlichting is aanzienlijk langer dan de lampen die ze vervangen, de verwachting is dat alle opgehangen lampen nog minimaal zes jaar probleemloos branden.

Energieneutraal

De betreffende VVE heeft uit de besparing zonnepanelen gefinancierd.en is nu wat betreft de verlichting volledig energieneutraal.

Eigenaren van woningen in flats en appartementencomplexen hebben belang bij verzorgde, sfeervolle algemene ruimtes die veilig aanvoelen. Tegelijkertijd wil iedere VvE lage servicekosten en minimaal onderhoud. We zetten onze ervaringen met woongebouwen op een rij zodat bewoners en beheerders namens verenigingen van eigenaren keuzes kunnen maken.
In veel woongebouwen is winst te behalen met LED verlichting. In parkeergarages, entrees en portieken brandt de verlichting veel omdat dit veiliger is. In entrees en algemene ruimtes zijn armaturen vaak om te bouwen, dan hoeven ze niet te worden vernieuwd. Bij veel branduren en relatief hoge energieprijzen is de terugverdientijd kort, 1 jaar of minder is niet ongebruikelijk.
In een appartementencomplex werd in opdracht van de VVE de verlichting met TL-buizen vervangen door LED. Armaturen zijn niet vervangen maar omgebouwd. LED heeft een erg lange levensduur en verbruikt minder energie. Er wordt veel bespaard op onderhoudskosten omdat de lampen - zoals vaak in entrees en trappenhuizen - hoog hangen. Besparingen over de hele levensduur zijn enorm.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085 - 0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2017 - 2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

Ready for Online Business
1
0
0