Nieuwe wetgeving maakt verduurzamen noodzakelijk en besparen een fijne bijkomstigheid

Per 1 januari 2023 moet elk zakelijk gebouw over minimaal energielabel C beschikken of aantoonbaar verduurzamen
In het kader van de klimaatafspraken heeft de Nederlandse regering besloten dat zakelijke panden in de komende jaren moeten verduurzamen. Zo is het zelfs verplicht om maatregelen te treffen die zich binnen 5 jaar terugverdienen. Het aanschaffen van LED-verlichting is de snelste en makkelijkste manier om te voldoen aan deze wetgeving.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

Wat moet er gebeuren voor 1 januari 2023?

Op 1 januari 2023 moet elk zakelijk pand beschikken over een energielabel, dus zal een energie-expert de ruimte moeten komen opnemen. In een ideale wereld zou elk zakelijk pand minimaal een energielabel C hebben, maar in bepaalde branches is dit niet realistisch. Daarom is het ook afdoende om te laten zien dat er wel aandacht wordt geschonken aan een verbetering van het label. Dus ook deze aantoonbare stappen in de goede richting kunnen zorgen voor een goedkeuring op de eis.

Wanneer te beginnen met het verbeteren van het energielabel

Om op 1 januari 2023 ofwel een energielabel C te hebben of aantoonbare stappen te hebben gezet richting labelverbeteringen, moet er nu actie ondernomen worden. Zo kan er gedacht worden aan het plaatsen van zonnepanelen, het isoleren van de ruimte of het plaatsen van een warmtepomp. Nu kunnen deze aanpassingen het energieverbruik flink verminderen, maar kunnen deze ook hoge investeringskosten met zich mee brengen. LED-verlichting, daarentegen, is een gemakkelijke en snelle manier om met lage investeringskosten grote besparingen te realiseren. In kantoorruimtes kan met LED tot wel 90% bespaard worden op de verlichting, waardoor de terugverdientijd van deze investering erg kort is.

Start nu met besparen en verduurzamen

Niet elke organisatie kan nu meteen een groot budget vrijmaken voor deze duurzame investeringen. Juist daarom adviseert YellowBee om zo snel mogelijk te starten hiermee. Elke euro die nu wordt geïnvesteerd, verdient zichzelf meerdere malen terug. Zodra de investering is terugverdiend en de besparingen dus structureel worden, kunnen deze weer opnieuw geïnvesteerd worden in verdere verduurzamingen. Door deze cyclus aan te houden, wordt aangetoond dat er actief is gewerkt aan een labelverbetering en zal de eigenaar van het zakelijke pand de financiële vruchten plukken op de middellange en lange termijn.

Meteen besparen op de energierekening dankzij dynamische energie-inkoop

Om direct te kunnen besparen op de energierekening is het dynamisch inkopen van energie een interessante factor. De grote energieleveranciers kopen de energie in op de markt, leggen hier een flinke marge bovenop en hanteren een vaste prijs naar de afnemers. Door zelf de energie in te kopen op de markt, is de prijsstelling dynamisch en afhankelijk van vraag en aanbod. Zo kan er per direct gemiddeld 20% bespaard worden op de energierekening omdat de forse marges van de tussenpersoon omzeild worden. YellowBee kan dit voor u regelen.

Financiering van de investering en leaseconstructies

Afhankelijk van de grootte van het zakelijke pand en van de keuzes die gemaakt worden in het kader van verduurzaming, kan de initiële investering omvangrijk zijn. Daarom heeft YellowBee samen met haar partners een aantal manieren ontwikkeld om deze investering te kunnen financieren. Zo kan er een leasecontract worden afgesloten of zijn er andere manieren mogelijk voor de financiering van de investering. Neem contact op met YellowBee om de mogelijkheden te bespreken.
 

Wilt u ook zo snel mogelijk starten met de verduurzaming van uw bedrijfspand? Neem contact op met YellowBee voor de beste manier om snel verbeteringen te zien. Ook voor de financiering van uw investering biedt YellowBee mogelijkheden.

YellowBee Nederland

Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0