Mesopisch koffer armatuur afgeronde hoeken

Met weinig licht veel contrast en kleurweergave in de wijde omgeving
Dit kofferarmatuur met afgeronde hoeken geeft de lantaarnpaal overdag een mooie uitstraling, maar dankzij de mesopische lichtbron is het echte verschil in het donker te merken.

Offerte aanvragen

Prijzen van LED en domotica producten fluctueren. Vraag daarom altijd offerte aan voor de beste (staffel)prijs. Een aanvraag is kosteloos en verplicht tot niets. YellowBee Nederland levert primair aan de zakelijke markt. Per product kan de minimum ordergrootte verschillen.
Mesopisch koffer armatuur afgeronde hoeken Mesopisch koffer armatuur afgeronde hoeken Mesopisch koffer armatuur afgeronde hoeken Mesopisch koffer armatuur afgeronde hoeken Mesopisch koffer armatuur afgeronde hoeken

Dit kofferarmatuur met afgeronde hoeken geeft de lantaarnpaal overdag een mooie uitstraling, maar dankzij de mesopische lichtbron is het echte verschil in het donker te merken. Het zicht wordt vele malen verbeterd, terwijl het energieverbruik lager is dan bij conventionele lantaarnpalen.

De verschillende soorten zicht

Er zijn drie verschillende soorten zicht te onderscheiden op basis van de aanwezige hoeveelheid licht. Het fotopisch zicht is wat je overdag kan waarnemen. Er is veel licht, dus kleuren zijn goed zichtbaar en kunnen gemakkelijk onderscheiden worden. Daar tegenover staat het scotopisch zicht wat juist in de nacht geldt. Hierbij is er weinig licht en kunnen verschillen tussen kleuren moeilijk waargenomen worden. Een tussenvorm is het mesopisch zicht, wat vooral in de schemer geldt.

Hoe mesopisch licht een uitkomst biedt

Wanneer er minder licht is, worden de ogen gevoeliger voor groene kleuren. Bij een mesopische lichtbron worden de groene elementen uit de omgeving extra benadrukt, waardoor deze gemakkelijker waarneembaar worden. Denk hierbij aan een bosweg of een fietspad in een bosrijk gebied. Omdat het mesopisch licht op een veel smallere golflengte is dan het fotopisch licht, verbruikt deze veel minder stroom. Wel blijft de lichtbeleving hetzelfde, waardoor deze vorm van verlichting zeer interessant is als buitenverlichting.

Een lantaarnpaal met mesopische lichtbron voor een fijn zicht

Dit kofferarmatuur heeft hoeken met een mooie afgeronde afwerking. Zo ziet het armatuur er gedurende de dag ook erg fraai uit. Er kan een keuze gemaakt worden tussen zes verschillende wattages, tussen de 10 en 75 watt. Bij de hogere wattages heeft het model 4x een lichtbron, bij de lagere is 2x de lichtbron afdoende. Afhankelijk van de hoeveelheid licht die gewenst is, kan YellowBee helpen met het bepalen van de juiste armatuur.

 

Type Nr Wattage Model
YIN00010 10 2x lichtbron
YIN00030 16 2x lichtbron
YIN00040 24 2x lichtbron
YIN00050 36 4x lichtbron
YIN00060 56 4x lichtbron
YIN00070 75 4x lichtbron

 

Specificaties

Rubrieken
Referentienr. YIN00010
Overige kenmerken

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0