Mesopisch koffer armatuur rechte hoeken

Met weinig licht veel contrast en kleurweergave in de wijde omgeving
Dit kofferarmatuur met rechte hoeken geeft elke lantaarnpaal een strak uiterlijk, terwijl de mesopische lichtbron zorgt voor goed zicht met veel contrast in het donker.

Offerte aanvragen

Prijzen van LED en domotica producten fluctueren. Vraag daarom altijd offerte aan voor de beste (staffel)prijs. Een aanvraag is kosteloos en verplicht tot niets. YellowBee Nederland levert primair aan de zakelijke markt. Per product kan de minimum ordergrootte verschillen.
Mesopisch koffer armatuur rechte hoeken Mesopisch koffer armatuur rechte hoeken Mesopisch koffer armatuur rechte hoeken Mesopisch koffer armatuur rechte hoeken Mesopisch koffer armatuur rechte hoeken Mesopisch koffer armatuur rechte hoeken Mesopisch koffer armatuur rechte hoeken Mesopisch koffer armatuur rechte hoeken

Dit kofferarmatuur met rechte hoeken geeft elke lantaarnpaal een strak uiterlijk, terwijl de mesopische lichtbron zorgt voor goed zicht met veel contrast in het donker.

 

De verschillende soorten zicht

Er zijn drie verschillende soorten zicht te onderscheiden op basis van de aanwezige hoeveelheid licht. Het fotopisch zicht is wat je overdag kan waarnemen. Er is veel licht, dus kleuren zijn goed zichtbaar en kunnen gemakkelijk onderscheiden worden. Daar tegenover staat het scotopisch zicht wat juist in de nacht geldt. Hierbij is er weinig licht en kunnen verschillen tussen kleuren moeilijk waargenomen worden. Een tussenvorm is het mesopisch zicht, wat vooral in de schemer geldt.

Hoe mesopisch licht een uitkomst biedt

Wanneer er minder licht is, worden de ogen gevoeliger voor groene kleuren. Bij een mesopische lichtbron worden de groene elementen uit de omgeving extra benadrukt, waardoor deze gemakkelijker waarneembaar worden. Denk hierbij aan een bosweg of een fietspad in een bosrijk gebied. Omdat het mesopisch licht op een veel smallere golflengte is dan het fotopisch licht, verbruikt deze veel minder stroom. Wel blijft de lichtbeleving hetzelfde, waardoor deze vorm van verlichting zeer interessant is als buitenverlichting.

Een lantaarnpaal met mesopische lichtbron voor een fijn zicht

Dit kofferarmatuur heeft rechte hoeken waardoor deze een strakke uitstraling krijgt. Er kan een keuze gemaakt worden tussen vijf verschillende wattages, tussen de 25 en 120 watt. Bij de hogere wattages heeft het model 8x een lichtbron, bij de lagere is 4x de lichtbron afdoende. Afhankelijk van de hoeveelheid licht die gewenst is, kan YellowBee helpen met het bepalen van de juiste armatuur.

 

TypeNr Wattage lichtbronnen
YEL00110 25 4
YEL00120 40 4
YEL00010 60 4
YEL00130 80 8
YEL00140 120 8
     

 

Specificaties

Rubrieken
Referentienr. YEL00010

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0