Huisdieren megastore op weg om energieneutraal te worden

Eemland diervoeders richt zich op gezond huisdier én gezond milieu
Eemland Diervoeders in Soest heeft alles voor een gezond huisdier maar wil ook bijdragen aan een gezond milieu. Een van de eigenaren van YellowBee Nederland is er klant. Omdat verduurzamen ook een van de speerpunten is van YellowBee vroeg hij eigenaar Bas van Doorn van Eemland Diervoeders of YellowBee kon helpen om het pand duurzamer te maken. Het antwoord was ‘ja’ en dus mocht YellowBee bijdragen aan het ultieme doel van Eemland om energieneutraal te worden.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

Winkel en gerelateerde diensten

Eemland Diervoeders is een ‘huisdieren megastore’ in Soest. Behalve een enorm winkel van 1.700 vierkante meter een groot assortiment producten voor honden, katten, paarden, vogels, knaagdieren en andere huisdieren biedt Eemland ook faciliteiten aan als een dierenarts, een trimsalon en een hondenwasstraat.

Lokaal inkopen

Zo’n 10 jaar terug was Eemland er vroeg bij om zonnepanelen op het dak te leggen. Daarna is een begin gemaakt met het vervangen van oude TL bakken. Toen het gesprek tussen de eigenaren op gang kwam bleek dat Eemland bij inkoopbeslissingen niet alleen kiest voor duurzaam maar ook graag kiest voor lokale partners. Dat zat in dit geval goed. YellowBee is in dezelfde regio gevestigd en net als Eemland Diervoeders lid van de lokale ondernemersvereniging ZakelijkSoest.nl. Bovendien koopt YellowBee ook haar high-tech producten en andere materialen zo veel mogelijk in Nederland en Europa in. Een andere vorm van ‘lokaal’ maar ook duurzaam en er zijn meer voordelen aan deze keuze. YellowBee mocht een offerte maken om de resterende TL-verlichting te vervangen. Zo gezegd, zo gedaan.

Vroeg begonnen met verduurzamen en uitfaseren TL

Zo’n 10 jaar terug was Eemland er vroeg bij om zonnepanelen op het dak te leggen. Daarna is een begin gemaakt met het vervangen van oude TL bakken. Veel winkels en showrooms hebben TL verlichting en met de overgang naar LED kan veel energie bespaard worden. Inmiddels heeft de overheid zelfs afgedwongen dat TL geheel wordt uitgefaseerd. Eemland maakte al veel eerder de keuze om over te stappen op LED panelen. Maar tot voor kort waren niet in de hele zaak alle TL buizen vervangen.

Chique armaturen en meer indirect licht

Boven de winkelruimte is een zolder waar hondenmanden en karren voor de huisdieren staan. De TL-buizen waren aan het einde van de levensduur. Het was ook de bedoeling de armaturen te vervangen door armaturen met behalve een langere levensduur ook een ‘chiquere’ uitstraling. Ook moest er op zolder meer indirect licht komen via het witte plafond. Zo werd de ruimte nog veel lichter.

Veel standaard opties én veel extra’s mogelijk

De armaturen die uiteindelijk werden gekozen hebben andere handige standaard opties zoals instelbare lichtkleur en -intensiteit. De armatuur heeft daarnaast de nodige extra’s: het kan ook dienen als noodverlichting en er kunnen bewegingssensoren ‘bijgeprikt’ worden. 

Meer licht, meer omzet

De gekozen armatuur moest nog van onze Portugese fabriek komen en dat zou nog zes weken duren. Beide partijen konden niet wachten om het bewijs te leveren dat goed licht niet alleen de energierekening verlaagt maar ook de omzet verhoogt. Klanten gaan immers niet graag naar een donkere ruimte. 

Meer licht, energieverbruik gehalveerd

Daarom is ervoor gekozen om in eerste instantie de oude TL buizen meteen te vervangen door LED buizen. Er was direct meer licht. Daarna zijn de nieuwe armaturen direct aan Eemland Diervoeders geleverd en heeft de huisinstallateur deze verlichting op zolder geïnstalleerd. Inmiddels is gebleken dat het energieverbruik - zoals tevoren berekend - meer dan gehalveerd is.

Rekening houden met de klant

Eemland Diervoeders heeft de resterende verlichting die de TL bakken moesten vervangen na een kleine instructie zelf vervangen. Zo werd op de kosten bespaard en het werk kon buiten openingstijden worden gedaan, zodat klanten er geen last van hadden. Wat klanten wél hebben gemerkt is dat er nu een zee van fris licht is. De artikelen komen goed tot hun recht en de kleinste details op de verpakking vallen goed op.

Energieneutraal

Eemland Diervoeders is nu al bijna energieneutraal. Binnenkort zijn ze dat voor 100% als het dak wordt volgelegd met meer zonnepanelen. Helaas is nog even geduld nodig voor het zover is. De aanvoer stroomleiding is te licht om het vermogen dat de zonnepanelen opwekken terug te leveren. Meer ondernemers hebben helaas met dit probleem te maken in Nederland. Als er een nieuwe stroomkabel van de weg tot het pand is aangelegd kan het karwei worden afgemaakt en is het ultieme doel bereikt.

Meer informatie

Website Eemland Diervoeders

Huisdieren megastore op weg om energieneutraal te worden
Huisdieren megastore op weg om energieneutraal te wordenHuisdieren megastore op weg om energieneutraal te wordenHuisdieren megastore op weg om energieneutraal te wordenHuisdieren megastore op weg om energieneutraal te wordenHuisdieren megastore op weg om energieneutraal te wordenHuisdieren megastore op weg om energieneutraal te worden

Extra info

Overige kenmerken
Gebruik

YellowBee Nederland

Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0