Worden LED Spots warm (heet)?

Veel mensen stellen ons de vraag of LED spots warm worden of beter: of ze net zo heet worden als bijvoorbeeld halogeen lampen? LED lampen zijn veel efficiënter en worden om verschillende redenen veel minder warm dan conventionele lampen. Halogeen lampen worden ronduit heet, je kunt ze als ze een tijdje gebrand hebben niet met de blote handen aanraken zonder je te branden. Bij LED lampen en LED spots is dit niet het geval. Ook als een LED spot al uren brandt kun je die nog veilig aanraken met de blote handen. Dat LED lampen, spots en buizen minder heet worden is een van de redenen dat ze veel minder energie verbruiken en veel langer meegaan.

Een LED lamp heeft ten eerste veel minder energie nodig. Het energieverbruik is 80% lager. Een 35 Watt halogeen spot wordt bijvoorbeeld vervangen door een 6 of 7 Watt LED spot.

Die energie die LED lamp nodig heeft wordt vervolgens voor een veel groter deel omgezet in licht dan bij een halogeen spot.

Ten slotte wordt de warmte die ontstaat via een speciaal onderdeel van de lamp  (de heatsink) afgevoerd en niet omgezet in stralingswarmte, zoals bij een halogeen lamp.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Wiltonstraat 17
3905 KW Veenendaal

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2017 - 2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0