Roei- en Zeilvereniging ‘De Amstel’ kiest voor praktische verlichting in de botenopslag

In deze vochtige omgeving zijn de lichtlijnen van LUMINAID ideaal vanwege hun IP65 en IK10 certificering
Bij de Roei- en Zeilvereniging ‘De Amstel’ worden de roeiboten opgeslagen bij het clubhuis. De ruimte is uiteraard vochtig en soms worden de boten tegen de TL-buizen aan gestoten. Een stevige en robuuste nieuwe verlichting was de eis en de LED-verlichting van LUMINAID voldoet hier precies aan.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

De eisen van de roeivereniging voor LED-verlichting

Voor de roeivereniging werd het hoog tijd om de verlichting in de botenopslag te vernieuwen. De huidige TL verlichting heeft hier al vele jaren gehangen en de meeste armaturen waren weggeroest. Bovendien was het voor het bestuur belangrijk dat de verlichting minder energie zou verbruiken, dus viel de keuze al snel op LED-verlichting.

Maar er zijn vele verschillende opties voor LED-verlichting; welke past nu het beste bij de wensen van de roeivereniging? Al snel bleek de DATALUX.AC de beste keuze te zijn voor deze ruimte. Een roeivereniging zit altijd bij het water en de natte boten worden in de opslag gelegd, waardoor de ruimte zelf ook erg vochtig wordt. Dankzij de IP65 uitvoering van alle LUMINAID lichtlijnen, is de verlichting stof- en waterdicht.

Een verlichting die tegen een stootje kan

Dat de verlichting goed moet blijven presteren in een vochtige ruimte, is logisch in een botenopslag. Maar er was nog een andere harde eis vanuit de roeivereniging: de verlichting moest tegen een stootje kunnen. De roeiboten worden namelijk boven het hoofd de opslag in gedragen, waardoor het niet ondenkbaar is dat deze tegen de verlichting aan stoot.

Het DATALUX.AC systeem van LUMINAID kan heel plat tegen het plafond gemonteerd worden, waardoor deze slechts een paar centimeter uitsteekt. Bovendien heeft de lichtlijn een IK10 certificering, waardoor deze slag- en stootvast is. Mocht er onverhoopt toch een LED-lampje kapot gaan, kan dat modulaire deel ontkoppeld worden en wordt het lampje gemakkelijk vervangen.

Een bewegingssensor zorgt voor licht op de juiste plek

Wanneer een boot opgeborgen moet worden, is het niet nodig om de hele opslag volledig te verlichten. Daarom zijn er op deze lichtlijn bewegingssensoren aangebracht, die meten waar de mensen op dat moment aanwezig zijn. Alleen op die locaties wordt de verlichting volledig ingeschakeld, op de andere plekken schijnt de verlichting zwakker om wel een prettig gevoel te krijgen in de opslag.

De nieuwe verlichting helpt met het behalen van de NEN3140 keuring

De roeivereniging is verplicht om te voldoen aan alle eisen volgens de NEN3140, de keuring op elektrische installaties. Zeker in een vochtige ruimte met veel staal is het van levensbelang dat de elektra op de juiste manier is en blijft aangelegd. De bestaande TL-verlichting was erg verouderd en de armaturen waren bijna weggeroest, waardoor de verlichting een punt van aandacht was in de keuring. Door de nieuwe LUMINAID lichtlijnen te installeren in de opslag, worden veel van deze aandachtspunten automatisch opgelost. In het kader van de keuring is YellowBee ook betrokken geweest bij deze werkzaamheden en mogelijk wordt ook de buitenverlichting opnieuw onder handen genomen.

Ook LUMINAID lijnverlichting in jouw vereniging of bedrijfsruimte?

Het LUMINAID lichtsysteem is voor veel verschillende toepassingen inzetbaar, dus mogelijk ook bij jouw vereniging, in een magazijn of werkplaats. Omdat LUMINAID geen direct contact onderhoudt met de eindgebruikers, neem je contact op met YellowBee om advies in te winnen over de mogelijkheden. Wij bekijken jouw gebouw, adviseren over de beste optie en zorgen dat deze geïnstalleerd wordt, ofwel met een van onze huisinstallateurs of met een installateur van jouw voorkeur. Dankzij onze jarenlange kennis van de materie, weet je zeker dat je lang plezier zult beleven aan je nieuwe LED-verlichting.

Roei- en Zeilvereniging ‘De Amstel’ kiest voor praktische verlichting in de botenopslag
Roei- en Zeilvereniging ‘De Amstel’ kiest voor praktische verlichting in de botenopslagRoei- en Zeilvereniging ‘De Amstel’ kiest voor praktische verlichting in de botenopslagRoei- en Zeilvereniging ‘De Amstel’ kiest voor praktische verlichting in de botenopslagRoei- en Zeilvereniging ‘De Amstel’ kiest voor praktische verlichting in de botenopslag

Extra info

YellowBee Nederland

Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0