Modulaire LED lijnverlichting op veel manieren in te zetten in bedrijfshal, magazijn en industrie

LUMINAID biedt schaalbare en gebruiksvriendelijke oplossingen om LED te combineren met andere elektronica
Het volledig Nederlandse LUMINAID is marktleider als het gaat om de ontwikkeling en productie van slimme LED-lijnverlichting. Met elk van hun drie varianten kan de lichtlijn oneindig verlengd worden om in elke zakelijke ruimte de ideale LED-verlichting te realiseren. LUMINAID is van een ondernemersfamilie die bedrijven en startups op het gebied van duurzaamheid ondersteunen.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

De techniek achter de LUMINAID LED-verlichting

Standaard biedt LUMINAID drie productlijnen aan in LED-verlichting, te weten DATALUX.LT, DATALUX.IQ en DATALUX.AC. Het verschil tussen deze drie vormen zijn de mogelijkheden die de lijnverlichting in zich heeft. De DATALUX.AC is de basisvariant, waarbij elk deel van de lijnverlichting tussen de 2500 12000 lumen produceert.

Wanneer de wens is ontstaan om meer apparaten aan te sluiten op deze lijnverlichting, is de DATALUX.IQ een goede oplossing. Hierbij is namelijk een voeding meegenomen in de lichtlijn. Zo is er bijvoorbeeld een internetkabel geïntegreerd, zodat ook aan de andere kant van het magazijn een router geplaatst kan worden. Met de DATALUX.IQ verloopt alle elektrische infrastructuur door de lijnverlichting, waardoor gemakkelijk beveiligingscamera’s, een omroepsysteem of sensoren geïntegreerd worden.

Het grote gemak van de installatie en verhuizing van LUMINAID

Dankzij de modulaire opbouw van een LUMINAID-systeem is er geen enkele desinvestering te ontdekken. De verlichting kan namelijk aan elk plafond gemonteerd worden en met het handige klik- en schuifsysteem worden de lijnen eindeloos aan elkaar gekoppeld. Deze manier van opbouw maakt het voor elk formaat bedrijfsruimte interessant om de mogelijkheden van LUMINAID te onderzoeken.

Wanneer een organisatie zijn magazijn of werkplaats zou verhuizen, kan de LUMINAID lijnverlichting gemakkelijk worden meegenomen. De losse onderdelen worden net zo moeiteloos uit elkaar gehaald als hoe ze zijn gemonteerd en de opbouw op de nieuwe locatie kan meteen beginnen.

De voordelen van LUMINAID lijnverlichting in bijvoorbeeld magazijnen

Afhankelijk van de hoogte waarop de verlichting komt te hangen, de werkzaamheden die plaatsvinden in de ruimte en de persoonlijke voorkeur van de klant, worden er keuzes gemaakt in welke verlichting het meest optimaal is. De eerste keuze wordt gemaakt in een van de drie varianten van de LUMINAID lijnverlichting of een combinatie hiervan, maar ook de grootte van de hoek van de lichtbundel is van belang.

Het is niet ondenkbaar dat er in een groot magazijn High Bay lampen geïnstalleerd zijn. Deze lampen geven veel licht op een relatief klein punt op de grond. Wanneer een heftruckbestuurder naar boven kijkt, wordt hij gemakkelijk verblind door deze verlichting. Bovendien, wanneer er grote pakketten hoog op de heftruck staan, blokkeren deze de verlichting van het pad dat de chauffeur moet rijden. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties.

In dit geval is de LUMINAID lijnverlichting een ideale oplossing. Omdat er vele ledjes in de lijnverlichting aanwezig zijn, bereikt het licht altijd de punten waarop zichtbaarheid nodig is. Bovendien geeft de verlichting een brede lichtstraal af die prettig kijkt en niet kan verblinden. De ruimte tussen de stellingen wordt prettig verlicht, waardoor de etiketten zelfs vanuit de heftruck goed leesbaar zijn.

Andere toepassingen van de LUMINAID LED-verlichting

In koel- en vrieshuizen is LUMINAID ook een uitkomst. Vaak hangt daar nog TL-verlichting, hogedrukgasontladingslampen of zelfs gloeilampen. Deze leveren veel minder licht in een koude omgeving in vergelijking met LED-verlichting. Bovendien zijn de LUMINAID armaturen IP65-gecertificeerd, wat betekent dat ze stof- en waterdicht zijn.

In werkplaatsen waar veel gewerkt wordt met kleine onderdelen, biedt de LUMINAID ook een uitkomst. In dit geval kan de configuratie van de lichtlijn zo worden gekozen dat er juist veel licht op een klein oppervlakte gebundeld wordt. Dit maakt minutieus werk goed uitgelicht en rustig voor de ogen.

De samenwerking tussen LUMINAID en YellowBee

LUMINAID heeft er bewust voor gekozen om zich alleen te richten op de ontwikkeling en productie van de lijnverlichting, wat betekent dat zij geen direct contact onderhouden met de eindklanten. Op het moment dat er vanuit de markt interesse is voor de LED-verlichting van LUMINAID, zorgt YellowBee als Preferred Supplier voor het gehele advies- en levertraject. Wij kijken naar de huidige situatie in een gebouw, stemmen de gewenste lichtkleur en lichtintensiteit af en maken aan de hand daarvan een terugverdienberekening.

Omdat wij gebruik maken van een vast netwerk aan huisinstallateurs, hebben we een landelijke dekking aan professionals die bekend zijn met het LUMINAID systeem. Zo verloopt de installatie voorspoedig en volgens planning. Ook als een organisatie een eigen huisinstallateur heeft, coördineren we het traject graag met deze partij.

In de nauwe samenwerking met LUMINAID hebben we al vele organisaties mogen adviseren in deze unieke lijnverlichting. Heb je een groot magazijn, een opslag of werkplaats waar nieuwe en betere verlichting gewenst is? Neem contact op met YellowBee om de mogelijkheden met LUMINAID te bespreken.

Modulaire LED lijnverlichting op veel manieren in te zetten in bedrijfshal, magazijn en industrie Modulaire LED lijnverlichting op veel manieren in te zetten in bedrijfshal, magazijn en industrie Modulaire LED lijnverlichting op veel manieren in te zetten in bedrijfshal, magazijn en industrie Modulaire LED lijnverlichting op veel manieren in te zetten in bedrijfshal, magazijn en industrie Modulaire LED lijnverlichting op veel manieren in te zetten in bedrijfshal, magazijn en industrie Modulaire LED lijnverlichting op veel manieren in te zetten in bedrijfshal, magazijn en industrie Modulaire LED lijnverlichting op veel manieren in te zetten in bedrijfshal, magazijn en industrie

Gezocht op

Rubrieken
Overige kenmerken
Gebruik

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0