Sportschool creëert met industriële verlichting geheel eigen ‘design’ uitstraling

Speels lichtplan met lichtlijnen pakt goed uit bij Iron Personal Training in Laren
Een jonge sportschool in Laren (NH) maakte een eigenzinnige keuze voor industriële verlichting. De gekozen lichtlijnen zijn op een ongebruikelijke wijze opgehangen en zorgen voor een geheel eigen uitstraling. Dat de industriële verlichting door maker Luminaid is ontworpen om gemakkelijk te kunnen worden geïnstalleerd kwam ook van pas. De sportschool kon gewoon open blijven, klanten hebben geen overlast ervaren.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

Jonge sportschool met ambities en bijbehorende uitstraling

Iron biedt resultaatgerichte personal coaching en training. De jonge sportschool met ambities voor zichzelf en klanten heeft zich een paar jaar geleden gevestigd in Laren in wat voorheen een fietsenwinkel was. De enthousiaste oprichters Esther van Wersch en Niek Mulder zorgden op de nieuwe plek voor een metamorfose. De plafonds zijn modern zwart en de muren strak wit. Planten en fitnessapparaten maken het geheel af.

Zoektocht naar originele verlichting

In de initiële inrichting was al flink geïnvesteerd. Daarom werd aanvankelijk voor eenvoudige spots gekozen als verlichting in de sportschool. Nu waren deze op en aan vervanging toe. Esther was al een tijd op zoek naar stoere verlichting om de inrichting verder te verfraaien. Tijdens een intensieve zoektocht stuitte ze op de website van YellowBee op de Luminaid lichtlijnen en legde contact. YellowBee heeft veel projecten in het Gooi dus een bezoek was snel geregeld.

Industriële verlichting artistiek toegepast

Esther wist goed wat ze wilde. Om de mogelijkheden in kaart te brengen en praktische keuzes te maken was ons advies welkom. De opaal uitvoering datalux van Luminaid leek ons goed te passen bij de wensen van de sportschool. Stoer, flexibel, dimbaar en snel te monteren. In overleg kwamen we op het idee deze lichtlijnen ‘artistiek op te hangen’. Met andere woorden: niet zoals ze vaak worden ingezet en zoals ze zijn ontworpen, maar ‘kris kras' verspreid over de ruimte. 

3D model helpt beslissen

Om te zorgen dat de betrokkenen vooraf een concreet beeld konden vormen hoe dit zou uitpakken is een 3D model gemaakt. De eigenaren van de sportschool waren naar aanleiding van het model direct enthousiast. De investering was bovendien voor de opdrachtgever te overzien.

Verschillende sferen voor verschillende activiteiten

De verlichting is op een aantal plaatsen dimbaar gemaakt. Zo zijn diverse sferen te creëren die passen bij verschillende activiteiten. Als je met krachtwerktuigen aan de slag bent wil je niet in fel licht kijken. Als je na een intensieve training wilt bijkomen is het prettig om dat met relatief weinig licht te doen. Omdat het plafond zwart is en veel reflectie wegneemt is op andere momenten - bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken - juist veel licht nodig.

Lijnverlichting gecombineerd met (hergebruikte) spots

De artistiek opgehangen lijnverlichting is nu de basisverlichting. De oude spots hebben deze functie niet meer. De spots die nog in goede staat waren zijn hergebruikt en hebben een nieuwe functie gekregen. Ze lichten nu objecten en planten uit. Door deze combinatie heeft de sportschool een hele nieuwe sfeer gekregen. Het project was snel te installeren door de kant en klare installatieopties en ‘plug & play’ ontwerp principes van Luminaid.

Positieve reacties op eindresultaat en geen overlast voor klanten

Tijdens de montage kreeg ons montage team al leuke reacties van de sporters en ook  de eigenaren waren meteen erg enthousiast. Wij vinden het als vakmensen leuk dat we hebben laten zien dat je met goede industriële verlichting een betaalbaar, speels lichtplan kan maken. Ruimtes krijgen hiermee een heel nieuwe aanblik. Dat de toegepaste industriële verlichting gemaakt is om gemakkelijk te kunnen worden gemonteerd bleek in deze situatie ook heel handig.  Er is geen overlast geweest voor de op allerlei uren aanwezige bezoekers omdat deze armaturen per definitie snel en zonder rommel kunnen worden geïnstalleerd.

Meer informatie:

 

YellowBee Nederland

Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0