Samenwerken in het belang van de klant

Hoe en waarom YellowBee graag samenwerkt met andere specialisten
YellowBee heeft specialistische kennis en unieke ervaring met LED verlichting en een aantal gerelateerde gebieden. Die willen we graag goed inzetten voor mooie projecten met het oog op duurzaam succes voor de opdrachtgever. Wij merken dat klanten vaak op zoek zijn naar oplossingen voor bepaalde problemen en op hun zoektocht met verschillende partijen in aanraking komen. YellowBee werkt graag samen met andere organisaties en professionals om tot de beste oplossingen te komen voor de klant. In dit artikel leggen we uit hoe we zoal samenwerken en wat we kunnen betekenen voor verschillende soorten partijen.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.

Ombouwen, bestaande armaturen geschikt maken voor LED

Een van de specialisaties van YellowBee Nederland is het ombouwen van armaturen om ze geschikt te maken voor LED. Veel armaturen die in woongebouwen, zorginstellingen en kantoren in grote aantallen in gebruik zijn kunnen met onze zelf ontwikkelde ombouwsets worden gemoderniseerd. In de vernieuwde armaturen komt dan zuinige LED verlichting. Ook kunnen we vaak andere dingen inbouwen: bijvoorbeeld een accu, zodat er meteen is voorzien in noodverlichting of bewegingssensoren om nóg meer te besparen.

Het ombouwen is een specialisatie waarbij we vaak samenwerken met installateurs en ook met gebouwenbeheerders (VVE-beheerders). Soms werken we direct voor een VVE. Soms voor een VVE-beheerder of we zijn een onderaannemer van een installatiebedrijf. We leveren enerzijds de kennis. Dat begint bij het inventariseren van de mogelijkheden. We hebben al heel veel bestaande armaturen omgebouwd maar kijken altijd of er meer kan worden gedaan. Soms is dat maatwerk maar het komt ook voor dat we een nieuwe ombouwset ontwikkelen die ook elders kan worden toegepast.

Voor ons maakt het niet uit wie een kundige installateur kiest. We hebben ons eigen netwerk maar werken graag samen met nieuwe partijen als de klant dat wil of als er een andere aanleiding is.

Inkoopexpertise en kennis van de markt voor installatiebedrijven

Samenwerken met installateurs doen we bij YellowBee ook in een andere vorm. Omdat we over veel specialistische kennis en ervaring beschikken bij bepaalde toepassingen van LED en domotica kunnen we installateurs vaak helpen met het kiezen van leveranciers. We kennen veel fabrikanten en andere leveranciers met bepaalde niches die van pas komen. We werken daarom graag samen met installateurs die inkoopexpertise en specifieke projectervaring zoeken op deze gebieden:

  • Ombouwen van armaturen in wonen en zorg, in de zorg hebben we ook veel gedaan met het toepassen van domotica
  • Ombouwen van armaturen in kantoren en industrie
  • Industriële toepassingen van LED, bijvoorbeeld in logistiek (magazijnen, warehouses, geconditioneerde ruimtes), de agrarische sector, fabricage.
  • Multifunctioneel maken van ruimtes in horeca, bijzondere sfeerverlichting, we hebben veel ervaring met monumentale gebouwen (kerken, kastelen etc.) en restauratiewerk
  • Toepassen van mesopisch licht in buitenruimtes

De lijst is niet uitputtend. We leren voortdurend en gebruiken graag kennis die we bij speciale projecten opdoen nog een keer.

Zorgen wegnemen (garantie, keurmerken, inspecties)

Voor verschillende partners is er een zorg die regelmatig belemmert dat wordt gekozen voor het ombouwen van armaturen, ondanks de voordelen die ombouw overduidelijk kan hebben (hergebruik dus duurzaam, minder stuc- en schilderwerk): hoe zit het met garantie en verzekering. Wij hebben bij YellowBee vaker met dit bijltje gehakt en hebben vaak goede oplossingen gevonden. In veel gevallen geven wij bij ombouw een conformiteitsverklaring uit en geeft dat de gevraagde zekerheid aan betrokkenen. De ervaring die we opdoen bij het regelen van dit soort (belangrijke) randzaken nemen we mee in de samenwerking met andere spelers in onze branche (installateurs, aannemers, opdrachtgevers). We hebben ook een netwerk van professionals die inspecties kunnen doen, bijvoorbeeld Elektrotechnische inspecties volgens de NEN 3140 norm.

Samenwerking met VVE-beheerders en andere beheerders van woongebouwen

In de loop van de tijd zijn we meer gaan samenwerken met VVE-beheerders. Bij projecten in woongebouwen weten we vaak flinke besparingen te bereiken. Als er eenmaal bewijs is geleverd zijn andere VVE’s ook eerder geneigd te investeren. De terugverdientijd is dan immers vaak ‘hard’ voor te rekenen inclusief bewijs op locatie. Voor VVE-beheerders en installateurs die veel klanten bedienen van eenzelfde type is dat ook prettig werken.

Ook dragen we regelmatig bij aan het voorspelbaar maken van kosten van beheer en onderhoud. We dragen dan bij aan een meerjarenplan voor onderhoud (MJOP), zodat duidelijk is wat VVE's moeten reserveren. Dit is belangrijk omdat er ook wettelijke regels zijn voor VVE's over reserveringen voor onderhoud.

Leveranciers betrekken bij onze klanten en projecten

Als we werken voor VVE-beheerders of direct voor VVE's stellen ze het vaak op prijs als wij ons netwerk inschakelen. Wij kunnen dan met leveranciers onderling afstemmen, dat maakt het leven van de klant makkelijker. Een concreet voorbeeld is hoe wij leveranciers op het gebied van deurautomatisering en intercomsystemen inschakelen als we de verlichting in een woongebouw (of meer woongebouwen van hetzelfde type) ombouwen of anderszins moderniseren. Het is heel logisch om samen te werken als bijvoorbeeld een VVE de behoefte heeft om (het gevoel van) veiligheid te vergroten in een woongebouw. Verlichting kan veel bijdragen aan veiligheid (en een gevoel van veiligheid) maar dat geldt natuurlijk ook voor goed werkende deurautomatisering of een intercomsysteem.

Kantoren en andere zakelijke toepassingen

Voor kantoren hebben we vaak samengewerkt met installateurs. Soms zochten wij installateurs bij een klus, soms was er een installateur die onze specialistische kennis en assortiment van bestaande ombouwsets goed kon gebruiken. Ook komt het vaak voor dat een opdrachtgever graag werkt met een bepaalde partij. Voor ons is dat een gegeven. Hebben we nog niet eerder samengewerkt dan gaan we op zoek naar een samenwerking die voordelig is voor alle betrokkenen.

Heel belangrijk is op dit moment om de business case helder te maken. De overheid stelt eisen aan het bedrijfsleven. Zo is er een nieuwe wettelijke energiebesparingsplicht die aan ondernemers de plicht oplegt om besparingen te realiseren die binnen 5 jaar kunnen worden terugverdiend. Lees hierover meer in het artikel 'Energiebesparingsplicht: dit moet je voor 2023 regelen' op de website van de Kamer van Koophandel of de artikelen 'Nieuwe wetgeving maakt verduurzamen noodzakelijk en besparen een fijne bijkomstigheid' (over zakelijke gebouwen, die minimaal energielabel C moeten hebben) en 'Energie besparen wordt een verplichting voor veel organisaties en instellingen' ( de laatste over de besparingsplicht voor bedrijven die meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas per jaar verbruiken) die wij hier publiceerden op de YellowBee website.

Veranderingen in wetgeving en de trend van (opgelegde of gekozen) verduurzaming hebben de laatste tijd sowieso veel gevolgen voor ondernemers. Dit jaar 2022 speelt o.a. dat TL-buizen uitgefaseerd worden.

Wij zorgen dat bij bespaarprojecten op het gebied van (o.a.) verlichting vooraf duidelijk is wat wordt bespaard en we zorgen dat projecten bijdragen aan wettelijke eisen of andere regels. Ook hier helpt het dat we veel ervaring hebben voor verschillende soorten projecten. Bovendien hebben we op het gebied van projecten gericht op besparingen ook een goed netwerk, bijvoorbeeld met leveranciers op het gebied van zonnepanelen.

Restaureren kroonluchters en andere verlichting

Het is hiervoor al even genoemd. We hebben bij YellowBee veel ervaring met het zoeken van passende oplossingen voor verlichting in monumentale gebouwen. We hebben hele bijzondere kroonluchters gerestaureerd en voorzien van moderne LED verlichting. Hiervoor werken we samen met heel wat partijen, waaronder een restauratie atelier dat prachtig maatwerk levert. Lees hierover bijvoorbeeld het artikel over restauratie van kroonluchters in de Grote Kerk in Apeldoorn of het artikel over hoe we bij het gerenommeerde Grand Hotel Karel V in Utrecht de kroonluchters en appliques in het restaurant mochten moderniseren. Medio 2022 zijn we begonnen aan een andere unieke klus waarbij we kroonluchters in de horeca restaureren. Daarover zullen we t.z.t. de details ook publiceren in een artikel.

Industrie, magazijnen, hallen, professionele werkruimtes, showrooms

We hebben veel projecten gedaan waarbij we lichtlijnen van Luminaid toepassen. De kwalitatief hoogwaardige producten van Luminaid bieden veel mogelijkheden voor integratie. We hebben verschillende cases gepubliceerd op onze website waarbij we vertellen over hele verschillende succesvolle toepassingen. We schreven een artikel over de mogelijkheden van de lichtlijnen van Luminaid en u kunt natuurlijk ook de website van Luminaid zelf bezoeken.

Beïnvloeden met licht: unieke expertise en ervaring in zorgsector en in de horeca

In de loop van de tijd hebben we ook veel ervaring opgedaan in zorginstellingen. Bij o.a. Zorginstelling De Seizoenen hebben we al veel mogen doen om met licht het welbevinden van bewoners te beïnvloeden. Ook in de extramurale zorg hebben we ervaring opgedaan met domotica oplossingen gericht op het langer (veilig) thuis wonen. 

Het is leuk om te zien dat we ook in de horeca steeds meer projecten hebben waarbij met verlichting invloed wordt uitgeoefend op gedrag van mensen en hun gevoelens van welbevinden (en ook veiligheid).

Samenwerken in de regio

YellowBee werkt landelijk maar is gevestigd in Soesterberg. We werken met plezier samen met andere ondernemers in de regio. We doen dat vooral om ook in onze eigen buurt bij te dragen aan verduurzaming. We zijn met plezier betrokken bij de vele goede activiteiten van Bedrijven Management Organisatie Soest (BMO) Soest. Meer informatie over dit zakelijke netwerk voor Soest en Soesterberg is o.a. te vinden op de website Zakelijksoest.nl of op het profiel van BMO Soest op Linkedin.

Samenwerken werkt voor ons, voor partners, voor opdrachtgevers

In het voorgaande hebben we de nodige manieren genoemd waarop we bij YellowBee Nederland samenwerken. Hoewel er uiteraard ook wel eens hobbels zijn kunnen we van harte zeggen dat het ons goed bevalt om samen te werken en dat we in verreweg de meeste gevallen zien dat alle partijen beter worden van de samenwerkingen die we aangaan. Heeft u belangstelling opgevat voor YellowBee, bijvoorbeeld door het lezen van de cases die we zo veel mogelijk publiceren op onze website of door het bekijken van ons assortiment (dat maar voor een klein deel op de website staat overigens), neem dan gerust contact op met YellowBee. Stuur ons een bericht via de website of benader Toon Stappers van YellowBee via Linkedin.

 

YellowBee Nederland

Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085-0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten

YellowBee nieuwsbrief

Boeiende cases en nieuws over toepassingen van LED verlichting en Domotica.
Preview & inschrijven

YellowBee bv © 2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies

1
0
0