In veel woongebouwen is winst te behalen met LED verlichting. In parkeergarages, entrees en portieken brandt de verlichting veel omdat dit veiliger is. In entrees en algemene ruimtes zijn armaturen vaak om te bouwen, dan hoeven ze niet te worden vernieuwd. Bij veel branduren en relatief hoge energieprijzen is de terugverdientijd kort, 1 jaar of minder is niet ongebruikelijk.
Goed licht in zorginstellingen is belangrijk. Er zijn vaak 24 uur per dag activiteiten. Goed licht is belangrijk voor het personeel om de juiste zorg te kunnen verlenen. Verlichting heeft ook invloed op het welbevinden van de bewoners. Licht heeft bijvoorbeeld invloed op het energieniveau (altertheid of juist ontspanning), de sfeer of een gevoel van veiligheid.
In woongebouwen en kantoren is het vaak gunstig om over te stappen naar LED. We zetten op een rij welke informatie nodig is om te bepalen of bestaande armaturen ombouwen een goed idee is. U leest hoe een ombouwproject verloopt. Ook noemen we in dit artikel de veel gebruikte armaturen waarvoor we al ombouw-oplossingen hebben bedacht, vaak voor VVE's en woongebouwen, in de horeca (een hotel) en voor kantoren.
Een zeven jaar oud appartementencomplex in Amsterdam aan het IJ moest ronde TL-buizen in Norton armaturen vervangen wegens gebreken. Uiteindelijk werden de armaturen hergebruikt en omgebouwd tot energiezuinige LED armaturen met bewegingsmelders voor extra energiezuinigheid. Deze oplossing werd op maat gemaakt maar is voortaan ook beschikbaar voor andere woongebouwen met vergelijkbare verlichting in hallen, trappenhuizen en portieken.
Stichting Zienn heeft gekozen om samen met BAS Nederland en YellowBee ‘de weg naar nul’ in te zetten bij een aantal woon-zorgcomplexen. Besparingen op energie worden geïnvesteerd in meer maatregelen om energieneutraal te worden. Een deel van de benodigde energiebesparing wordt gerealiseerd met LED verlichting.
Zorgcomplex Overkempe is een locatie van De Seizoenen, een zorgorganisatie met antroposofische grondslag. YellowBee koos met de opdrachtgever voor verlichting waarbij kleur en lichtsterkte dynamisch instelbaar zijn naar wens van de arts. Ruimtes zijn op deze manier multifunctioneel en bewoners voelen zich er prettig bij.
Getoond 1 tot 6 van 10. Er zijn meer pagina's.

Informatie aanvragen?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening en/of het leveringsprogramma? Vul dan graag het formulier in.
Ja ik wil meer weten
 

Adresgegevens

YellowBee Nederland
Amersfoortsestraat 61
3769 AE Soesterberg

Telefoon 085 - 0473727
E-mail: info@yellow-bee.nl

YellowBee bv © 2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het beleid t.a.v. privacy en cookies
Ready for Online Business
1
0
0